Weet je dat ik even getwijfeld heb of dat ik deze maand wel een overzichtsblog zou plaatsen? Ik vond namelijk al een geweldig overzicht met komkommerrecepten bij OngewoonLekker.com. Jody bundelde maar liefst 26 recepten die perfect passen in het maandthema van augustus komkommertijd! Toch vond ik dat ook op mijn foodblog een receptenoverzicht niet mocht ontbreken en daarom deel ik vandaag 10 heerlijke recepten met komkommer!

10 heerlijke recepten met komkommer | eethetbeter.nl

10 heerlijke recepten met komkommer

Dit overzicht wijkt wel af van de overzichtsblogs die ik normaliter plaats… Ik ken de bedenkers van de recepten namelijk niet, want ik vond ze op Pinterest. Ze zijn dan ook in het Engels geschreven. Voor degenen die (ook) niet zo goed zijn in hun vreemde talen: gelukkig is Google Translate heel geduldig en secuur met het maken van vertalingen.

1) Komkommer bruschetta

Spend with Pennies plaatste een recept van een bruschetta met komkommer en tomaat. Weer eens wat anders dan het traditionele recept met hoofdzakelijk tomaat. Het ziet er heerlijk uit! Klik op de afbeelding voor het recept.

komkommer bruschetta | eethetbeter.nl

2) Geglazuurd komkommerbrood

We kennen inmiddels bijna allemaal het courgettebrood. Via Pinterest vond ik bij brooklynfarmgirl.com ook een komkommerbrood. Dit zoete cake achtige brood bevat onder andere pecannoten.

Komkommerbrood | eethetbeter.nl

3) Avocado-komkommer-eiersalade

Ik viel alleen al voor dit recept vanwege de lengte van de naam, haha! Ik vond de avocado-komkommer-eiersalade op the36thavenue.com! Klik op de foto om naar het recept te gaan.

4) Aziatische komkommersalade

Wees nou eerlijk, als je dit plaatje ziet, dan loopt het water je toch in de mond? Bij mij in ieder geval wel! Ik vond het recept op rasamalaysia.com. Klik op de foto om naar het recept te gaan.

5) Aardbeien komkommer salade met honing balsamico dressing

Dit recept is lekker anders dan anders en super eenvoudig. Ik vraag me zelfs af waarom ik zelf nooit op het idee ben gekomen om komkommer en aardbei te combineren!

6) Zelf augurken maken

Het lijkt me erg leuk om zelf in de koelkast augurken te maken! In zo’n weckpot ziet het er nog reuze decoratief uit ook 🙂 Gevonden bij certifiedpastryaficionado.com en uiteraard te bereiken door op de foto te klikken.

7) Couscous met komkommer en citroen

Het wil misschien even niet zo vlotten met het mooie zomerse weer, maar als het komt staat deze couscous met komkommer op de nominatie om gemaakt te worden! Recept van budgetbytes.com en klikbaar via de afbeelding.

8) Komkommersalsa met perzik

Zeg nou zelf, was jij op komkommersalsa met perzik gekomen? Ik ook niet. The Clean Eating Couple duidelijk wel 🙂 Link naar het recept vind je door op de foto te klikken!

9) Hasselback courgette met salami

Jahaaa ik weet ook wel dat een courgette geen komkommer is en andersom! Toch kon ik het niet laten dit recept in het overzicht te plaatsen. Moet je nu eens zien hoe deze hasselback courgette met salami van peasandcrayons.com eruit ziet!

10) Citroen komkommer cake

Het is geen toeval dat recept 2 en recept 10 verdacht veel op elkaar lijken. Ik val gewoon als een blok voor zoete baksels momenteel. Zelfs met suiker ja, sorry! Deze citroen komkommer cake vond ik bij veggiedesserts.co.uk. Je komt bij het recept door op de afbeelding te klikken!

Tot zover 10 heerlijke recepten met komkommer! Nou ja, eentje met courgette, maar dat moet je me maar vergeven. Welk recept heeft jouw voorkeur?