In mijn pre-foodblogtijd kwam ik in aanraking met een ambitieuze, online slager die (toen nog) gevestigd was in het bosrijke Ede. Ik bestelde, haalde op en genoot van het heerlijke vlees, de ruime keuze en het vriendelijke gezicht achter de bedrijfsnaam “OKvlees.nl”. Dat leidde ertoe dat ik tijdens de brainstorm met Reny, Sanne en Suzanne over de mogelijke themaweken van #30voeljefit direct terugdacht aan die grote glimlach achter dat “diervriendelijke” vlees.

OKvlees meets eethetbeter.nlPeter Kolster zorgt met zijn team voor een webshop vol (vega) vlees. Per soort is de keuze uit de scharrel- of de biologische variant. Indien gewenst, wordt er verteld waar het vlees vandaan komt. De dieren zijn goed behandeld en er is geen antibiotica of groeibevorderaar aan het voer toegevoegd. Het vlees ondergaat evenmin onnodige bewerkingen of toevoegingen.

De Vegetarische Slager heeft zijn eigen online schap bij OKvlees, waar je de keuze hebt uit bijvoorbeeld Gehacktbal, Visvrije Tonijn en Kipstuckjes. Deze zijn smaakvol en een prima vervanger voor vlees.

Onder het kopje “Bijzonder OK” vind je wild, soms vis (de allerlekkerste regenboogforel die ik ooit at kocht ik hier) en vleeswaren. Het is dat een minimale (online) bestelling 3kg moet zijn, anders had ik ongetwijfeld vaker genoten van het biologische gebraden gehakt (zonder dextrose en andere gekke toevoegingen)! 😉 De bestelling wordt bevroren in een geïsoleerde verpakking met droogijs verzonden.

Over toevoegingen gesproken: vorige week had #30voeljefit het thema “zonder pakjes en zakjes” en daarvoor spraken we over “suikervrij”. In de besloten Facebook-groep kwam een dezer weken het vlees ter sprake. Zelfs aan vlees waarvan we zouden verwachten dat het naturel is, zoals rundergehakt of biefstuk, zijn vele toevoegingen gedaan. Om het over vleeswaren helemaal nog niet te hebben. Helaas is biologisch vlees daar normaliter geen uitzondering op, bij OKvlees zul je deze rare toevoegingen echter niet aantreffen.

*** deze actie is verlopen ***

Dit, overigens niet gesponsorde artikel, leidt tot een leuke actie voor de deelnemers aan de besloten Facebookgroep van #30voeljefit: ik mag een aantal van jullie blij maken met een kortingscode waardoor je geen verzendkosten (€6,75) hoeft te betalen! Hou hiervoor Facebook in de gaten op dinsdag 20 januari tussen 17 en 19 uur. De persoonlijke kortingscode zal ik via een privébericht doorgeven en is geldig tot 31 maart 2015.

 Op = op! Bij meer animo dan kortingscodes, kan er geloot worden.