Onlangs kwam ik thuis van een avondje uit toen bleek dat er een boek ontbrak in mijn kast. Al snel kwam de aap uit de mouw: mijn vader, die op de kinderen had gepast, had het nieuwste boek van William Cortvriendt mee naar huis genomen. Wat hij ermee deed en welke invloed dit had, lees je in mijn boekrecensie “Lichter” van William Cortvriendt!

Boekrecensie “Lichter” van William Cortvriendt | eethetbeter.nl

Als je gezond eet en toch stiekem dikker wordt…

Tijdens het oppassen had mijn vader in mijn boekenkast zitten neuzen. Er liggen doorgaans tal van nieuwe boeken te wachten op een review, zo ook dit boek. Het sprak mijn vader zo aan dat hij begon te lezen en daar nauwelijks mee stopte totdat het uit was. Vervolgens herhaalde mijn moeder deze stappen.

Mijn ouders hebben een gezonde leefstijl: veel groente en fruit, beperkt vlees en suiker en weinig brood. Het merendeel van hun voeding is bovendien vers en puur en ze bewegen voldoende. Toch merkten ze dat het getal op de weegschaal langzaam groeide.

Review “Lichter” van William Cortvriendt

Nieuwe aanpak

Enthousiast geworden door “Lichter” gingen mijn ouders aan de slag met een nieuw eetpatroon, waarbij de belangrijkste wijziging was dat ze nog maar drie maaltijden per dag gingen eten. Geen tussendoortjes meer dus om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ze voegden daarnaast meer vetten toe en gingen aan de slag met inzichten die ze door Cortvriendt kregen.

Uitgeverij Lucht | eethetbeter.nl

Het resultaat na twee weken

De kleine aanpassingen hadden al na twee weken resultaat: mijn ouders vielen niet alleen enkele kilo’s af, ook de (te hoge) bloeddruk van mijn vader ging als een speer omlaag. De eerste indruk is dus zeer positief; mijn ouders zijn zelfs zo enthousiast dat het “Hoe word je 100”-kookboek een prominente plek in de keuken inneemt en de geur van lijnzaadcrackers met oregano je al tegemoet komt als je hun woning inloopt.

Boekrecensie “Lichter” van William Cortvriendt

Boekrecensie Cortvriendt | eethetbeter.nlDeze paperback telt ruim 300 pagina’s en is uitgegeven door Uitgeverij Lucht. Cortvriendt legt in makkelijk te begrijpen bewoordingen uit wanneer je te dik bent en welke invloed BMI heeft op het sterfterisico. Er wordt veel aandacht besteed aan suiker en de invloed op het lichaam. Het boek bevat recepten, een actieplan en is wetenschappelijk onderbouwd. Er staat tevens een hoofdstuk in over kinderen met overgewicht.

“Lichter” is voor €20,00 te koop, onder andere bij Bol.com.

Winactie (verlopen)

Dankzij Uitgeverij Lucht mag ik een exemplaar van “Lichter” weggeven. Je maakt kans door voor 20 maart 2018 via een reactie onder dit blog te laten weten waarom jij dit boek wilt winnen. De gelukkige winnaar of winnares ontvangt een e-mail van mij en krijgt vervolgens 24 uur om zijn of haar adresgegevens door te geven.

Lees ook mijn boekrecensie “Maak je niet dik” van William Cortvriendt.

Boekrecensie "Lichter" Cortvriendt | eethetbeter.nl

Deze boekrecensie is tot stand gekomen dankzij een ontvangen product en het artikel bevat een affiliate link. De inhoud van de review is net zo puur en onbewerkt als mijn recepten. Lees ook mijn disclaimer.