Nog niet zo lang geleden sprak ik iemand die me vroeg of ik een tip had om consequent water te blijven drinken. En ja hoor, ik toverde zo een app uit mijn mouw die mij heeft geholpen om zicht te krijgen op mijn waterinname. Ben jij benieuwd welke app dit is en of ik nog meer tips heb? Lees dan snel verder in “De top 5 beste apps voor Foodies”.

De top 5 beste apps voor Foodies | eethetbeter.nl

Verslaafd aan mijn mobiele telefoon

JA, ik ben verslaafd aan mijn mobiele telefoon. Het is niet dat ik daar trots op ben, maar ik kan gewoon niet zonder. Enerzijds vanwege mijn blog en anderzijds omdat ik hou van het open lijntje dat ik met mijn familie en vrienden heb via dit apparaat. Daarnaast is het ook mijn fototoestel en –album, agenda, notitieblok en “walkman”. Het maakt wat dat betreft volgens mij niet uit of je iPhone gebruiker bent zoals ik of dat je bijvoorbeeld een van die mooie Samsung toestellen in je bezit hebt. Of natuurlijk een andere fijne smartphone.

De top 5 beste apps voor Foodies

Hieronder vind je een overzicht van mijn 5 favoriete foodie-apps. Eentje om bij te houden hoeveel water je drinkt, eentje voor uit en eentje voor thuis. En de rest natuurlijk 😉

Foodblogger en iPhone gebruiker met Foodie-apps | eethetbeter.nl

Tripadvisor

Eén van mijn hobby’s is zonder twijfel om uit eten te gaan. Als ik op zoek ben naar een restaurant, dan open ik eerst de Tripadvisor-app. Ik maak een selectie, zoals locatie, openingstijden en dieetwensen en zorg indien mogelijk direct voor een reservering. Ik vind het ook heel fijn dat deze app met één klik op de plattegrond mijn navigatie naar het restaurant in kwestie opent.

Appie

Het is vast geen voor de hand liggende keuze dat de Appie-app van Albert Heijn ook in mijn favorieten staat. Ik vind het superhandig dat ik via de barcode vast kan leggen wat er gekocht moet worden en mijn vriend het product op exact hetzelfde moment in zijn boodschappenlijst ziet verschijnen. Daarnaast bevat de app natuurlijk ook heerlijke recepten om zelf te maken.

Plant Nanny

Dit is hem dan, de app die ik heb gebruikt om grip te krijgen op de hoeveelheid water die ik drink: Plant Nanny. Het principe is dat je vooraf instelt hoeveel je wilt drinken en hoe groot de glazen of bekers zijn die je gebruikt. Vervolgens voer je met een eenvoudige handeling in wat je hebt gedronken. De app geeft ook een reminder als het te lang geleden is dat je wat gedronken hebt. Zoals de naam aangeeft, zie je een plant – naar keuze – groeien als je hem voldoende water geeft.

E-nummers

Zoals jullie me kennen geef ik de voorkeur aan vers & puur. Toch lukt dit niet altijd of vlieg ik af en toe uit de bocht. Of de kinderen vragen me met hun allerliefste snoetje om een superleuk kidskoekje… Af en toe moet dat kunnen! Voor mij persoonlijk is het dan belangrijk dat het te kopen product geen lactose bevat én dat er geen schadelijke E-nummers in zitten. Om te toetsen of een additief veel nare bijwerkingen heeft gebruik ik de app E-nummers. Het geeft door middel van een stoplicht-kleur-codering aan of het stofje kwaad zou kunnen.

MyFitnessPal

Tot slot MyFitnessPal. Deze app kan je gebruiken om onder andere een voedingsdagboek bij te houden. Je kunt losse ingrediënten invoeren of recepten toevoegen die je regelmatig maakt en krijgt zo inzicht in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die je per dag inneemt.

Een overzicht van een langere periode geeft een beeld van de hoeveelheid variatie in jouw voedingspatroon, maar biedt ook informatie over je zogenaamde macro’s: de ingenomen koolhydraten, vetten en eiwitten. De gewenste inname van de macronutriënten kan worden aangepast naar jouw persoonlijke wensen.

Ik ben geen calorieënteller, maar met ‘Miek Statistiek’ als bijnaam wel een voorstander van ‘meten is weten’: MyFitnessPal helpt je inzicht te geven in jouw voedingspatroon.

Tot zover mijn top 5 beste apps voor Foodies. Hopelijk heeft het je geïnspireerd! Ik ben ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën, dus als je suggesties hebt lees ik ze graag in de reacties!

Dit bericht bevat een gesponsorde link, maar is verder net zo puur en onbewerkt als mijn recepten. Lees ook mijn disclaimer.

beste apps voor foodies | eethetbeter.nl