Eet jij altijd 100% clean? Vrij van suiker, vervelende toevoegingen en verkeerde bereidingswijzen? Ik zeker niet! Al komt dat vaak wel zo over op mijn omgeving omdat ik EN beter eet dan de gemiddelde Nederlander EN omdat ik lactose wil vermijden en zodoende nog maar zelden iets zomaar in mijn mond stop… Om een beeld te geven van wat ik zoal eet, hield ik vorige week enkele dagen een eetdagboek bij!

Eetdagboek lactosevrij | eethetbeter.nl

Eetdagboek

Vorige week daagde ik mezelf uit om deel te nemen aan een zelfbedachte smoothiechallenge. Met de boeken van Jasper Alblas (ik heb het Afslank Pro Pakket in huis) in de aanslag maakte ik meer smoothies en was ik bewuster bezig met het vermijden van snelle koolhydraten. Onlangs heb ik trouwens kennis gemaakt met Jasper Alblas, wat een gepassioneerde foodie is dat zeg! Hij streeft net als ik naar een gezonder en fitter Nederland door middel van het eten van meer pure en verse producten. De video van ons gesprek zal ik hieronder plaatsen.

Het Afslank Pro Pakket is trouwens van 26 tot en met 29 maart 2018 met 15% korting te verkrijgen via deze link. Een mooie kickstart voor wie zich fitter wil voelen en of af wil vallen!

Maandag

Na een zondag vol verwennerij op een feestje, was het maandag weer tijd om de broekriem spreekwoordelijk wat strakker aan te trekken. Ik startte de dag met een glas lauwwarme Sole om vervolgens mezelf en Fedde aan te gaan kleden. Als ontbijt lepelde ik Smoothie 1 uit ‘Het gezonde Smoothie Afslank Plan’ van Jasper Alblas naar binnen. Daarbij nam ik ook 1 multivitamine tablet en 2 krillolie capsules.

Maandag is voor mij een werkdag en dat maakt dat er op voedingsgebied iets minder verleidingen zijn. Ik at als tussendoortje om 10 uur en om 15 uur een appel, dronk 4 koppen koffie, een halve liter water en een aantal koppen thee (Yogi Tea Detox Lemon).

Mijn lunch bestond uit een restje gekookte doperwten van zaterdagavond, aangevuld met zalmbuikjes van de markt (ken je dat? echt hemels!), een augurk en wat truffelmayo. Een beetje vreemd misschien, maar zalig!

Bij thuiskomst waren de sperziebonen al schoongemaakt, maar het vlees lag nog in de diepvries. Ik besloot een Bobotie te improviseren, tot groot genoegen van de kinderen die naar de buitenschoolse opvang waren geweest. Terwijl ik aan het koken was, kon ik niet van de pindakaas afblijven. Oeps! Uiteindelijk zaten we pas tegen 19 uur aan tafel, eigenlijk iets te kort op mijn sportles om 20 uur. Tijdens en na het sporten dronk ik alleen water.

Dinsdag

De dinsdag staat voor mij in het teken van Eethetbeter. Ik ben dan, totdat de grote boys uit school komen, alleen thuis. Fedde gaat naar het kinderdagverblijf. Zoals iedere dag ben ik gestart met een glas Sole. Meneer Eethetbeter had op maandagavond al een pindakaassmoothie gemaakt met onze nieuwe blender, de Bianco di Puro. Dat apparaat heeft zoveel power dat iedere smoothie er lekker luchtig van wordt. Dit ontbijt staat echt met stip op 1 bij mij!

Het tussendoortje sloeg ik over, met als gevolg dat ik een heerlijk vers broodje van de Turkse bakker zo naar binnen propte, voordat ik het witvisje (restje van zaterdag) met wat sla at. Iets teveel gegeten, maar wat was het lekker!

De Turkse winkel had gelukkig ook nog kaki’s te koop. Dit is sinds kort mijn lievelingsfruit vanwege de smaak (soort kruising tussen mango en appel), het gemak (geen klokhuis, geen vervelende schil, kan zowel rijp als onrijp gegeten worden) en de vulling (wat een vezels, buik is snel vol!). Ik at er eentje en snoepte ook wat gerookte nootjes van eerdergenoemde winkel.

Aangezien Tygo naar keeperstraining ging, hebben we lekker vroeg gegeten. Ik maakte kip pesto met wortels en voor de kinderen ook gekookte aardappelen. De pesto was zelfgemaakt en veganistisch (dus ook lactosevrij). Heerlijk! Na het eten bakte ik een bananenbrood van havermout volgens recept van Healthinut. Echt een aanrader. Ik at er twee plakjes van!

Verder dronk ik water, thee en koffie.

Woensdag

Na mijn Sole en voedingsssupplementen at ik alweer vis. Tsja, het is de maand van de visrecepten natuurlijk 😉 De zalm met eieren smaakte weer verrukkelijk en zorgden voor een verzadigd gevoel tot aan de lunch. Aangezien ik op woensdag werk, had ik weer een goed gevulde lunchbox mee. Hij was gevuld met een Salade Nicoise. Yep je ziet het goed, alweer vis!

In de auto op weg naar huis at ik een appel, gevolgd door wat nootjes en een plakje bananenbrood terwijl ik eten aan het koken was. Ohh als ik toch eten zie, verdwijnt er iets in mijn mond… In de tijd dat ik in de keuken werkte – ik heb Hogere Hotelschool gedaan – at ik hele dagen kauwgom om te voorkomen dat ik zou snoepen.

Het avondeten bestaat uit spaghetti met een bolognesesaus met kipgehakt. Wat wel bijzonder aan de saus is dat ik verse tomaten kocht en met de nieuwe blender een (warme!) saus maakte. Heel bijzonder om te ervaren en zeker ook een aanrader. Na het diner nam ik het allerlaatste plakje bananenbrood en dronk ik een kopje thee. Vervolgens ben ik naar yoga gegaan, waar ik ook thee dronk.

Iedere dag een beetje beter

Ik ben zo iemand die zeer regelmatig kritisch naar zichzelf kijkt en hoopt daar iets uit te leren. Mijn les uit het eetdagboek van deze dagen? Niet in de keuken komen tijdens het eten koken, want daar zijn teveel verleidingen, haha! Wie weet kan ik volgende keer wél met een grote boog om de pindakaaspot heen lopen 🙂 Verder voelde ik me fit en energiek, ben ik op tijd naar bed gegaan, had ik íets meer water kunnen drinken en daalde mijn gewicht maar liefst 1kg! Ik gok dat het laatste meer met een tijdelijke stijging na afgelopen weekend te maken heeft, dan met mijn voeding, maar goed…

Ook nieuwsgierig geworden naar het Afslank Pro Pakket met Smoothie Afslank Plan of zo’n supersnelle blender die zelfs (warme) soep en saus kan maken? Klik dan op de links in dit artikel.

Kijk jij ook wel eens kritisch naar je eigen voedingspatroon? Wat vind jij je grootste verbeterpunt?

De meeste foto’s in dit eetdagboek zijn gemaakt met mijn mobiele telefoon en bij slecht licht. Zoals jij kunt zien heeft dit gevolgen voor de kwaliteit. Dit artikel bevat een affiliate link, maar is verder net zo puur en onbewerkt als mijn recepten. Lees ook mijn disclaimer.