Weet je waar ik nou echt blij van word? Dat er zoveel mensen oprecht meeleven met een ander. Zoals mijn collega’s die altijd bereid zijn te proeven en iedere dag weer nieuwsgierig zijn naar mijn lunchbox. Inmiddels hebben we het punt bereikt dat ze recepten met me delen en kooktijdschriften voor me meenemen. Geweldig toch! Onlangs bracht collega Vera het recept voor frittata met zoete aardappel, tomaat en basilicum voor me mee. Ziet er toch heerlijk uit?

Frittata met zoete aardappel, tomaat en basilicum | eethetbeter.nl

Koken op kleur

Iedere kleur heeft bepaalde eigenschappen qua voedingswaarde. Het is dan ook het meest gezond om alle kleuren van de regenboog te eten. Dat vind ik ook zo leuk aan deze frittata; hij heeft zulke mooie kleuren. Los daarvan is hij ook erg lekker hoor!

Ik maakte deze omelet een dag van tevoren in de oven en we aten hem op tijdens de lunch. Het gerecht was geschikt voor 2 personen. Ik schat in dat hij het ook goed doet als borrelhapje, wanneer je hem in kleine partjes snijdt.

Wat doe ik in mijn frittata? | eethetbeter.nl

Frittata met zoete aardappel, tomaat en basilicum

Lunchgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 4 eieren
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 cherry tomaten
  • hand vol verse basilicum
  • olijfolie
  • chilivlokken
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Oven, ovenschaal

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 graden hetelucht of 180 graden gewoon
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes
  3. Doe wat olie in een ovenschaal en doe de partjes aardappel hierin. Pers de knoflook uit en bestrooi met zout, peper en chilivlokken. Roer het geheel door zodat er overal olie op terecht komt
  4. Plaats de schaal voor ongeveer 25 minuten in de oven
  5. Snijd de rode uien en roer deze door de zoete aardappels heen. Doe dit ook met de helft van de basilicum
  6. Kluts ondertussen de eieren met een drupje water en was en halveer de tomaten
  7. Haal de schaal uit de oven, verdeel de inhoud gelijkmatig, doe de tomaten erbij en giet het geklutste ei erbij
  8. Plaats de ovenschaal terug in de oven en bak totdat het ei gestold is, dit duurt ook ongeveer 25 minuten
  9. Serveer de frittata met zoete aardappel en tomaat warm of koud met verse basilicum
  10. Eet smakelijk!

Zijn de mensen in jouw omgeving ook zo betrokken bij jouw voedingspatroon?

Volg jij Eet het beter al op BloglovinFacebookInstagram en Twitter?

Gevulde omelet met zoete aardappel | eethetbeter.nl