Heel soms, als ik even geen inspiratie heb voor de wekelijkse boodschappenlijst, dan open ik Pinterest. Via de inspirerende quotes kom ik via de handige huishoudelijke tips bij de lekkerste gerechten uit. Soms laat ik mij inspireren voor het weekmenu, maar nog veel vaker “pin” ik een recept om er vervolgens nooit meer wat mee te doen. Daar ga ik vandaag verandering in te brengen door mijn mijn 10 favo vegetarische soepen van Pinterest met jullie te delen!

Mijn 10 favo vegetarische soepen van Pinterest | eethetbeter.nl

Af en toe geen vlees

Een paar jaar geleden aten wij thuis zeven dagen per week vlees. Eén keer per maand ofzo aten we vis, meestal zalm. Tegenwoordig gaan er dagen voorbij zonder dat ik vlees eet, het blijkt gewoon niet zo nodig. Scheelt voor het milieu, het dierenleed, de variatie in mijn voeding en de portemonnaie natuurlijk. Ik deel mijn – op het oog! – favoriete vegetarische soepen graag met jou.

Mijn 10 favo vegetarische soepen van Pinterest

Het recept voor komkommersoep vond ik bij Cookameal. Deze soep had natuurlijk ook uitstekend in het maandthema “komkommertijd” gepast, haha! Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.


Het prachtige foodblog van The Answer is Food gaat stoppen. Wil je deze vegetarische Chinese tomatensoep maken, zorg dan dat je het recept voor eind november 2017 hebt geprint.


Dat van dat printen geldt trouwens ook voor het volgende recept: maaltijdsoep met linzen en spinazie! Dat is namelijk ook afkomstig van The Answer is Food. Wat een plaatje hè?


Een zoete aardappel pindasoep klinkt bijzonder spannend vind je niet? Het lijkt mij het proberen waard! Recept is van de Bakparade.


Mijn statement: “met kaas is alles lekkerder!” ook soep en zeker broccoli bloemkoolsoep. Bekijk dit recept van Focus on Foodies maar eens.


Bij Cookameal vond ik niet alleen het recept voor komkommersoep, maar ook deze preisoep kwam voorbij. Lijkt me heerlijk, zeker ook omdat hij lactosevrij is!


Knolselderij klinkt als iets van vroeger, vind je niet? Toch smaakt het heerlijk! Een soep ervan heb ik nog nooit gegeten, maar deze knolselderijsoep van TastyShot spreekt me wel aan!


Ook bij Lekker eten met Linda vond ik een heerlijk warm en vullend soepje: een maaltijdsoep met kikkererwten!


Sorry hoor, het is niet dat ik heel onbescheiden wil zijn, maar het recept voor de zoete aardappelsoep uit The Green Happiness dat ik op mijn eigen blog plaatste is ook echt enorm lekker (en bovendien te vinden op Pinterest).

Ervaring The Green Happiness | eethetbeter.nl


Last but not least is de vegetarische wortelsoep met appel en groene kruidenolie van OngewoonLekker.com!


Welke van bovenstaande soepen ga jij als eerste uitproberen?

Lees ook eens het gastblog van Gieneke over het eten van minder vlees! Je vindt mij op Pinterest onder de naam /eethetbeter! Meer warme gerechten vind je hier, want in oktober 2017 is het thema “warm eten” op Eethetbeter.nl.