Iedere vaderdag is het weer een verrassing met wat voor zelfgemaakt cadeau de kinderen komen aanzetten. De tijd van asbakken, manchetknopen en dasspelden ligt achter ons, maar wat het nu toch weer wordt… Mocht je de man des huizes eens wat anders voor willen schotelen, kan je de kids ook iets eetbaars laten maken. Kijk hier maar eens naar het recept voor een broodje caprese – gemaakt door de kinderen!

Recept voor een broodje caprese | eethetbeter.nl

Een eetbaar cadeau

Het leuke van iets eetbaars cadeau geven vind ik dat je er niet “verplicht” nog jarenlang tegenaan zit te kijken. Je hebt er even plezier van en met een beetje geluk duurt de herinnering wat langer voort. Heel wat anders dan een met liefde gemaakt prul dat twee keer per week afgestoft moet worden. Je begrijpt: ik ben niet van de tierelantijntjes, maar dat was je wellicht al opgevallen op mijn foto. Ik vind het ook altijd leuker om een zelfgebakken taartje mee te nemen als ik ergens op bezoek ga in plaats van een bloemetje.

Salade Caprese op een broodje | eethetbeter.nl

Kids in de keuken

Toen ik Tygo en Ravi, mijn oudste twee zonen, vroeg me te helpen met de foto’s voor het broodje caprese, reageerden ze direct enthousiast. Ze helpen me graag in de keuken en zijn eerder bereid om iets te proeven als ze het zelf hebben gemaakt. Sterker nog: ze vinden het doorgaans lekkerder! Nou moet ik zeggen dat ze dit lekker belegde broodje sowieso altijd graag eten, maar dat terzijde.

Zelfgemaakte pesto | eethetbeter.nl

Het recept voor een broodje caprese is enorm eenvoudig waardoor mijn kinderen (nu 8 en 7 jaar) het zelfstandig konden maken. Alleen met het snijden heb ik even geholpen. Het ziet er wellicht minder mooi uit dan wanneer ik het zelf maken, maar met zoveel liefde erin kijk ik daar graag doorheen.

Zelfgemaakt vaderdagcadeau | eethetbeter.nl

Een broodje liefde voor papa

Wat is het toch mooi om die ingespannen snoetjes te zien wanneer ze iets lekkers maken. De verwachting die ik zie in de wijd opengesperde oogjes als ze hun “cadeau” overhandigen. De oprechte blijdschap als papa dankjewel zegt. Ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat ieder zelfgemaakt vaderdagkado een geschenk is voor mij als moeder. Zoveel liefde…

Mozzarella kaas snijden | eethetbeter.nlBroodje tomaat | eethetbeter.nl

Recept voor een broodje caprese

Voldoende voor een belegd stokbrood. Lekker als brunch, lunch of borrelhapje. Heel geschikt om door kinderen te laten maken.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de pesto en de mayonaise goed door elkaar
  2. Snij het ciabattabrood open en besmeer het met een lekkere dikke laag pestomayonaise
  3. Snij de tomaten en de Mozzarella. Was de basilicum en scheur de blaadjes er vanaf
  4. Beleg het brood met tomaten, Mozzarellakaas en basilicum
  5. Eet smakelijk en fijne vaderdag!

Welk vaderdagcadeau heeft op jouw het meeste indruk gemaakt en waarom?

Koken met kinderen | eethetbeter.nlEten met kinderen | eethetbeter.nlRecept voor een broodje caprese | eethetbeter.nlLekker belegd broodje | eethetbeter.nl