Terwijl ik dit typ zit ik op de bank onder een dekentje. Buiten is het grijs, maar binnen is het licht en warm. Mijn jongste zoon (2) zit naast me en lijkt nauwlettend in de gaten te houden of ik geen typfouten in dit recept voor eierkoeken van havermout maak, haha!

Recept voor eierkoeken van havermout | eethetbeter.nl

De ideale werkplek

Ik steek inmiddels niet meer onder stoelen of banken dat ik graag fulltime blogger zou willen worden. Dat betekent dat ik hoop dat ik op termijn mijn comfortabele bureaustoel en superleuke collega’s bij wehkamp in zal ruilen voor een plekje op de… ja op wat eigenlijk?! Op de bank in mijn woonkamer? Op de eetkamerstoelen die niet zo heel geschikt blijken om dagenlang op de werken? Een zitplaats in de trein of in een café? Een werkplek in de bibliotheek? Ik weet eigenlijk niet waar ik verwacht terecht te komen als het zo ver is.

Werken met mijn kinderen in de buurt

Eerlijk is eerlijk, kinderen maken mijn leven niet altijd makkelijker, maar zonder twijfel wel leuker! Ik geniet van de momenten waarop ik samen met de oudste twee kan brainstormen over de invulling van mijn blog. Bovendien vind ik het heerlijk om in de keuken te staan met de jongens of zoals nu samen met de jongste op de bank om een verhaaltje te typen. Mijn zonen zijn zeker geen vervanging voor de geweldige collega’s die ik nu heb, maar leuk zijn ze zeker 🙂

recept eierkoek | eethetbeter.nl

Gezonde eierkoeken

Nu ik het toch over kinderen heb: die zijn doorgaans natuurlijk gek op eierkoeken en krentenbollen! Dat was de reden dat ik een draai aan het recept van Lekker eten met Linda gaf en zelf in de keuken aan de slag ging. Het resultaat is goed, de koeken zijn lekker en luchtig. Of de smaak op eierkoeken lijkt valt te betwijfelen hoor… En weet je wat? Ze zijn nog lekkerder met beleg. Niet aan de kinderen vertellen hoor 😉

Recept voor eierkoeken van havermout

Luchtige koeken van havermout, gebaseerd op het recept van Linda. De koeken zijn glutenvrij (als je bewust havermout kiest) en lactosevrij en kunnen ook gebruikt worden om te beleggen.

Ingrediënten

 • 200 gram havermout
 • 3 eetlepels agavesiroop of honing
 • 5 eieren
 • 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder
 • snuf zout
 • eventueel mespunt vanillepoeder

Benodigdheden

 • Keukenmachine of koffiemolen
 • Oven, bakplaat en bakpapier

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 175 graden;
 2. Gebruik de keukenmachine, koffiemolen of hakselaar om havermeel te maken van de havermout. Meng het meel met het bakpoeder en een snuf zout;
 3. Klop de eieren op en voeg de agavesiroop toe;
 4. Roer beide mengsels door elkaar heen;
 5. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep het beslag er met een lepel op. Spreid het uit zodat de cirkels ongeveer even groot en dik zijn;
 6. Bak de eierkoeken van havermout in circa 10 minuten af. Blijf in de buurt, want voor je het weet zijn ze te donker of te knapperig;
 7. Eet smakelijk!

Als er geen beperkingen zouden zijn, wat zou jouw ideale werkplek dan zijn?

Ga je eierkoeken maken? Denk dan ook eens aan deze heerlijke babytaart van eierkoeken of deze traktatie van “frites” van eierkoek.

Zelf gezonde eierkoeken maken | eethetbeter.nl