Hoe zit het nou met koolhydraten? Zijn het dikmakers of heb je ze echt nodig voor de energie? Soms ligt de waarheid gewoon in het midden. Zo ook met dit recept voor kleurrijke pasta pesto, waarbij ik boekweitnoedels combineerde met een tagliatelle van wortels en deze op smaak bracht met een zelfgemaakte vegan pesto.

Recept voor kleurrijke pasta pesto | eethetbeter.nl

Koolhydraten zijn fout!

Zijn koolhydraten echt zo fout als men beweert? Nee, natuurlijk niet! Om te beginnen is ieder mens verschillend. Dat waar de een van opleeft, is funest voor de ander. Dat geldt natuurlijk ook voor koolhydraten. Daarnaast zit er onder andere verschil tussen snelle en langzame koolhydraten. Zelf heb ik het op mijn blog ook regelmatig over zetmeelhoudende koolhydraten zoals pasta en aardappels. Ik voel me namelijk beter als ik bij het diner (en daarna…) geen pasta, rijst of aardappels eet. Overigens bevatten groenten ook koolhydraten, dus een “koolhydraatarm dieet” is wat mij betreft een onmogelijke opgave. Groenten mogen wat mij betreft onbeperkt, overal en altijd. I love veggies!

Dierlijke ingrediënten zijn fout!

Nee!! Natuurlijk niet. Er zijn tal van redenen om veganistisch te eten, maar om ze nou meteen als fout te bestempelen? Als ik naar ons gebit kijk, zijn we van nature omnivoren: alleseters. Toch gaat het mis als we alles-eten, want dan worden we dik en ziek. Kies bewust en varieer. 

Het recept voor kleurrijke pasta pesto is 100% plantaardig. Leuk en lekker voor de afwisseling! Het bevat paarse boekweitnoedels, een glutenvrij graan (of eigenlijk een zaad). Ik eet deze pasta als lunch, maar hij is vast ook lekker als diner. Geniet van de kleurenpracht op je bord en laat jouw mening over zwart, wit of paars, goed of fout los. Soms zijn dingen gewoon goed omdat ze goed voelen…

Pasta van wortel | eethetbeter.nl

Recept voor kleurrijke pasta pesto

Glutenvrij recept voor 4 personen. Dit recept is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het kan als lunch of diner gegeten worden.

Ingrediënten voor de vegan pesto

  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 100 gram cashewnoten
  • 80 gram verse basilicum
  • 4 eetlepels edelgistvlokken
  • Keltisch zeezout naar smaak

Ingrediënten voor de pasta

  • 4 porties Terrasana boekweitnoedels met zoete aardappel (er zitten 3 porties in een pakje van 250 gram, onder andere te koop bij Ecomarkt)
  • 6 grote winterwortels
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Benodigdheden

  • Fornuis en pannen
  • Vergiet
  • Spirelli of scherp mes
  • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Week de cashewnoten in lauw water en rooster de pijnboompitten;
  2. Zet een pan met water op het fornuis voor de noedels;
  3. Maak wortelnoedels met behulp van een spirelli of scherp mes;
  4. Als het water kookt kunnen de noedels van boekweit en wortel 3-4 minuten gekookt worden. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet;
  5. Giet ook de cashewnoten af en doe de ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine. Hak / roer net zo lang totdat het een egale saus is;
  6. Serveer de noedels met een flinke schep pesto en garneer met pijnboompitten en edelgistvlokken;
  7. Eet smakelijk!

Het zal duidelijk zijn, ik kies niet snel voor goed of fout, zwart of wit. Zeker niet wat voeding betreft. Kan jij voor jezelf goed inschatten welke voeding het beste bij jou past?


Wil je op de hoogte worden gebracht als er een nieuw recept online staat? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg mij ook op social media: Facebook | Instagram | LinkedIn | Twitter | Pinterest | Google+ | Bloglovin’ en gebruik #eethetbeter om je keukencreaties met de wereld te delen!

Veganistisch eten diner of lunch | eethetbeter.nl