Deze maaltijdsalade met kipkerrie en vruchten is zonder twijfel onze grootste zomerhit op tafel tijdens warme dagen. Als we de barbecue niet aansteken dan 😉 Het recept voor salade met kip en fruit is afkomstig van mijn moeder, al is recept een groot woord voor een paar ingrediënten bij elkaar gooien. We eten dit frisse gerecht met wat stokbrood en kruidenboter erbij.

Recept voor salade met kip en fruit | eethetbeter.nl

Recept voor salade met kip en fruit

Hoofd- of bijgerecht, wij eten er met 2 volwassenen en 2 kinderen van.

Ingredienten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 300 gram kipfilet
  • halve ananas, vers
  • 2 appels
  • 1 banaan
  • enkele eetlepels Yofresh, mayonaise of yoghurt
  • 1 eetlepel kerrie
  • zout en peper
  • Beetje roomboter of kokosolie voor het bakken
  • Evt. wat citroensap

Benodigdheden

  • Snijplank en mes
  • Koekenpan en fornuis
  • Grote slaschaal

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in blokjes en kruid hem met wat kerrie. Bak het in het vet bruin en gaar. Laat de kipstukjes afkoelen en bestrooi met wat peper en zout
  2. Snij de sla in reepjes en was het
  3. Maak de ananas schoon en probeer het sap op te vangen. Snij hem daarna in kleine stukjes. Bij ananas uit blik is dit een stuk minder ingewikkeld 😉
  4. Meng enkele eetlepels Yofresh, mayo of yoghurt met het ananassap en een theelepel kerrie. Goed roeren, dit is je dressing
  5. Schil de appel en banaan en snijd ze in kleine stukjes. Besprenkel ze eventueel met wat citroensap als je niet wilt dat ze bruin worden
  6. Meng alle ingrediënten door elkaar. Doe pas op het laatst de dressing erbij, zo blijft je sla knapperig
  7. Eet smakelijk!

Wij eten vaak wat brood bij deze salade. Kant en klaar stokbrood of wat zelfgebakken (glutenvrij) brood met kruidenboter, tomatentapenade of pesto. Smullen maar!

Hopelijk is deze maaltijdsalade bij jullie net zo’n zomerhit als bij ons! Wat eten jullie het liefste op van die warme dagen?

Kipkerrie salade met verse vruchten | eethetbeter.nl

Maaltijdsalade met kip en kerrie | eethetbeter.nl