Persoonlijk vind ik het niet altijd makkelijk om te lunchen zonder brood. Ontbijten is geen probleem, een kommetje havermout is zo gemaakt, maar het eten tussen de middag is een ander verhaal. Vooral als ik weinig tijd heb – of weinig zin – grijp ik toch wat brood uit de vriezer. Heerlijk met kaas, pindakaas of notenpasta, mmm! Maar goed, daar ging dit blog niet over, want vandaag hebben we het over het recept voor spinaziewafels met gedroogde tomaat.

Recept voor spinaziewafels met gedroogde tomaat | eethetbeter.nl

Broodloze lunches

Lunchen zonder brood dus en niet al te ingewikkeld graag en met een beetje extra groente. Meestal doe ik dat met een omelet gevuld met van alles dat ik kan vinden in de koelkast. Als ik iets meer tijd heb, maak ik warme wafels of salade. Het recept voor spinaziewafels met gedroogde tomaat is lekker hartig. Een zoete variant van wafels vind je in dit recept.

Warme wafel met groente | eethetbeter.nl

Recept voor spinaziewafels

Voldoende voor 4 wafels

Ingrediënten

  • 4 handen spinazie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels gedroogde tomaten + knoflook
  • halve theelepel bakpoeder
  • halve theelepel cayenne peper
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 1 eetlepel geraspte kaas

Benodigdheden

  • Hakmolen of keukenmachine
  • Wafelijzer

Bereiding

  1. Verwarm het wafelijzer
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de hakmolen van de staafmixer of de keukenmachine en maal totdat er een mooi beslag ontstaat
  3. Bak het beslag in het wafelijzer totdat de wafels bruin zijn
  4. Geniet van dit recept voor spinaziewafels met gedroogde tomaat en eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete lunch zonder brood?

Recept wafels met spinazie | eethetbeter.nl