Onlangs had ik het ineens op mijn heupen: ik moest en zou de kasten opruimen. De trapkast was als eerste aan de beurt. Gelukkig deed ik er geen gekke ontdekkingen, op een paar producten na die iets over datum waren. Wél vond ik inspiratie in de rommelige kast, wat leidde tot dit recept voor vega noedels met paddestoelen.

Recept voor noedels met paddestoelen | eethetbeter.nl

Voorjaarsschoonmaak

Het gebeurt – helaas voor mijn huisgenoten – niet zo heel vaak dat ik het op mijn heupen heb wat betreft schoonmaken en opruimen. Althans, dat is niet helemaal waar. Ik dénk echt heel vaak aan het organiseren en structureren van mijn spullen, maar het komt er simpelweg niet van. Met gezin, baan, blog, sociaal leven en sport is het vaak wel een beetje puzzelen met mijn tijd. En zo dus ook met kastruimte.

Om een lang verhaal kort te maken, ik dook de kast in en stalde inhoud uit in de kamer. Ik vond vooral veel producten, zoals speltmeel, waarvan ik drie pakken had die verspreid lagen over de kast. Er waren maar weinig producten meer dan een maand over datum en gelukkig kwamen er geen pakjes boordevol E621 uit de hoge hoed, haha!

Japanse spaghetti noedels

Ik vond ook een pak met Japanse volkoren tarwespaghetti van TerraSana. Gek genoeg blijft pasta vaak liggen bij ons thuis omdat we zelf bij het avondeten weinig koolhydraten proberen te eten en de kinderen liever aardappels eten. Toch probeerde ik eens wat uit: een eenvoudige bouillon met wat groente, paddestoelen en eerdergenoemde spaghetti. Het gerecht was binnen no time klaar en smaakte echt heel goed. Zeker de moeite waard om te delen dus!

Recept voor noedels met paddestoelen

Maaltijdsoep voor ruim vier personen. Lactosevrij en vegetarisch.

Ingrediënten

 • 200 gram peultjes
 • 2 zakken Thaise wokgroenten (400 gram)
 • 4 blokjes groentenbouillon
 • 4 eetlepels sojasaus
 • 2,5 liter water
 • Udon – Japanse volkoren tarwespaghetti TerraSana 250g
 • 400 gram paddestoelen
 • 3 cm gember

Benodigdheden

 • Soeppan en fornuis

Bereiding

 1. Zet een grote pan met water en de bouillonblokjes op het fornuis, voeg hier de wokgroenten en de peultjes aan toe;
 2. Snij de gember fijn en voeg deze samen met de sojasaus toe aan de soep;
 3. Laat het geheel een kwartier tot een half uur pruttelen;
 4. Breek de noedels in stukken en doe deze in de pan. Laat het opnieuw op laag vuur een klein kwartiertje koken;
 5. Eet smakelijk!

Hoe vaak krijg jij de kriebels om de kasten op te ruimen? En hoe vaak doe je dat dan daadwerkelijk?

Oosterse noedels soep vegan | eethetbeter.nl