Het thema voor de maand juli mag dan salades zijn, maar hiervoor hoef je mij ’s nachts dus niet wakker te maken. Ik word namelijk echt niet warm van een blaadje sla met een schijfje komkommer en een plakje tomaat. In een restaurant is dat doorgaans ook het enige dat ik op mijn bord laat liggen. En toch deel ik het recept voor Ceasar Salade met jullie. Rara hoe kan dat?

Recept voor Ceasar Salade | eethetbeter.nl

Eten naar het seizoen

Op iedere regel zijn natuurlijk uitzonderingen, zo ook in dit geval. Als het buiten koud is, eet ik graag warme gerechten zoals stamppot en soep. Naarmate de temperaturen oplopen snak ik naar maaltijdsalade. Oké en naar brood. Een salade moet wat mij betreft wel veel smaak hebben en lekker vullend zijn. Er staan enkele recepten op mijn blog die daaraan voldoen, zoals die met kip en ananas of de salade met hamburger en mango.

Andere favorieten van mij zijn de Ceasar Salad en de Salade Nicoise. Vandaar dat ik vandaag het recept voor Ceasar Salade met jullie deel. Het is een goed gevulde maaltijdsalade met knapperige stukjes brood, kip en spek.

Simpele Ceasar Salade | eethetbeter.nl

Recept voor Ceasar Salade

Heerlijk zomerse maaltijdsalade voor 4 personen. Let op dat je de kip en het spek van tevoren bereid of deze kant en klaar koopt. Ook croutons zijn gebakken te koop, maar geloof me, de zelfgebakken zijn veel lekkerder!

Ingrediënten

  • 2 kroppen romaine sla
  • 250 gram cherry tomaten
  • 250 gram gerookte kip
  • 150 gram gebakken spek

dressing

  • 6 eetlepels mayonaise of yoghurt
  • 2 augurken
  • 4 stuks ansjovis
  • sap van een halve citroen
  • eventueel 1 eetlepel parmezaanse kaas of edelgistvlokken

croutons

  • half stokbrood
  • olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie (gedroogd)
  • 1 eetlepel bieslook (gedroogd)
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout

Benodigdheden

  • Oven, ovenschaal
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Maak eerst de croutons door ze te snijden, marineren en 25 minuten te bakken in de oven op 135 graden. Het recept vind je hier;
  2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge beker en maak er met de staafmixer een egaal geheel van;
  3. Snij vervolgens de sla in reepjes en was hem in koud water;
  4. Roer de overige ingrediënten door de Romaine sla;
  5. Giet de dressing hier overheen;
  6. Decoreer met de croutons;
  7. Eet smakelijk!

Vind jij jezelf een echte salade-eter?

Tip! Voor een glutenvrije of Paleo Ceasar Salade kan je de croutons vervangen door zelf geroosterde pitten en zaden.

Glutenvrije Paleo Ceasar Salade | eethetbeter.nl