Ik kreeg ooit eens een bladwijzer met daarop de quote “het uitlezen van een goed boek is als het afscheid nemen van een goede vriend“. Ik koester deze boekenlegger nog steeds omdat ik het gevoel zo goed herken. Hetzelfde gevoel overkomt me als het tijd wordt om vaarwel te zeggen tegen het maandthema op mijn foodblog. Zo ook deze keer, nu ik het recept voor een forel sandwich plaats.

Recept voor een forel sandwich met komkommer | eethetbeter.nl

Moeite met afscheid nemen

Ben jij ook zo iemand die liever plotseling “verdwijnt” en daarmee een emotioneel afscheid ontwijkt? Ik ben niet zo, omdat het niet zo hoort, maar vanuit mijn gevoel zou ik soms graag in het niks verdwijnen. Vandaar dat ik me zo herkende in bovengenoemde quote. Als ik een goed boek lees (of film of serie kijk) dan kan ik me identificeren met de hoofdpersoon. Het voelt soms zelfs wel alsof dit karakter iemand is uit mijn inner circle die mij zijn of haar verhaal vertelt.

Vaarwel maandthema vis

Afgelopen maand stond in het teken van visrecepten. Vandaag plaats ik alweer het laatste recept uit deze categorie. Vooral omdat ik het zelf lastig vind om een ander gerecht te maken dan die met gerookte zalm of tonijn uit blik ging ik deze uitdaging aan. Ik ben heel tevreden over het resultaat! Je ziet alle gerechten hier terug. In april 2018 zul je vooral koolhydraatarme recepten vinden op mijn foodblog.

Recept broodje vis | eethetbeter.nl

Broodje vis

Na die heerlijke (lactosevrije) tosti met tonijn werd het deze keer tijd voor een sandwich met gerookte forel. Wij eten dit zowel als lunch als diner op een warme dag. Het is een heerlijke zilt, zurig en knapperig gerecht. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij wel eens vis op brood eet!

Recept voor een forel sandwich

Snel lunchgerecht voor 2-4 personen met vis. Lactosevrij.

Ingrediënten

 • 8 boterhammen (ik gebruikte spelt zuurdesembrood)
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 2 augurken
 • 1 theelepel gedroogde dragon
 • 1/2 komkommer
 • 250 gram gerookte forel

Benodigdheden

 • Broodrooster
 • evt. staafmixer of keukenmachine

Bereiding

 1. Rooster de boterhammen in broodrooster of oven;
 2. Was de komkommer en snij deze in dunne plakken;
 3. Hak de augurk zeer fijn en meng deze samen met de dragon en de mayonaise;
 4. Besmeer de helft van brood met het mayonaisemengsel, beleg met komkommer en forelfilet;
 5. Dek af met de overgebleven boterhammen;
 6. Serveer binnen 1 uur zodat het brood zo knapperig mogelijk blijft;
 7. Eet smakelijk!

Hopelijk heb je genoten van dit recept voor een forel sandwich. Eet jij wel eens vis op brood? Laat het me weten in de reacties!

Broodje met forel, augurk en komkommer | eethetbeter.nl

recept voor een sandwich forel | eethetbeter.nl