Ik begrijp wel waarom we in Nederland zoveel brood eten. Het is niet alleen ontzettend lekker, maar het is ook zo makkelijk! Ik grijp regelmatig naar een boterham als ik weinig tijd heb. Toch bestaan er nog makkelijkere lunches! Al moet je ze wel even voorbereiden… Vandaag deel ik het recept voor eimuffins met prei en ham!

Recept voor eimuffins met prei en ham | eethetbeter.nl

Haast en honger!

Als ik honger heb, heb ik bijna als vanzelfsprekend haast om te gaan eten. Het gebeurt me heel vaak dat ik op mijn vrije dag tegen lunchtijd thuis kom met de fiets. Fedde en ik hebben dan trek en het kleine mannetje is bovendien aan zijn middagdutje toe. Met een jengelende dreumes aan mijn been heb ik geen zin om uitgebreid te koken, dus dan staat of valt alles met een goede voorbereiding.

Maken, invriezen en klaar

Het voordeel van deze mini-frittata’s is dat de bereiding misschien 10 minuten kost en dat ze zich uitstekend laten invriezen. Als ik ze ’s avonds uit de diepvries haal, zijn ze de volgende dag rond lunchtijd ontdooit. Ideaal als ik weet dat ik anders gewoon naar een boterham grijp. Deze eimuffins met prei en ham lenen zich er ook uitstekend voor om mee naar school of werk te worden genomen.

Makkelijke lunch voor school of werk | eethetbeter.nl

Recept voor eimuffins met prei en ham

Lunchgerecht of hartig tussendoortje. Heel geschikt om in de diepvries te bewaren. Het recept is koolhydraatarm, Paleo, glutenvrij en valt binnen de broodloze lunches.

Ingredienten

 • 1 prei
 • 100 gram hamblokjes
 • 9 eieren
 • 2 eetlepels mosterd
 • zout en peper

Benodigdheden

 • Oven
 • Muffinvorm

Bereiding

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Snij de prei fijn, liefst doormidden en dan in plakjes van een halve centimeter. Was de prei en haal de ringetjes los. Meng de hamblokjes en de mosterd erdoor
 3. Klop in een andere kom de eieren los met een eetlepel water, zout en peper
 4. Vul de muffinvorm met het ei-mengsel
 5. Bak de eimuffins met prei en ham in 25 tot 30 minuten af in de oven
 6. Eet smakelijk!

Wat vind jij de makkelijkste / snelste lunch, zonder daarvoor buiten de deur te hoeven eten?

De lunchbox op de afbeelding is van Lunchbots. De pittenkoek in de trommel is bekend als Paleo Granola.