Ken je dat, wanneer je met jouw kinderen naar de supermarkt gaat en zij ALLES willen hebben? Ik zal je vertellen over de winkelavonturen met mijn boys en deel direct het recept voor hete bliksems uit de oven met je!

recept voor hete bliksems uit de oven | eethetbeter.nl

Boodschappen doen met de kinderen

Ik zal het niet ontkennen: boodschappen doen met kinderen is doorgaans geen pretje. Bij ieder schap vragen ze “mama, mag ik deze?” en anders gooien ze het gewoon in het karretje. Of ze botsen tegen elkaar aan of maken ruzie wie de snoeptomaten mag pakken. Yep, allemaal real life stories!

Gelukkig zijn er ook fijne momenten. Ik kan intens genieten van de nieuwsgierigheid van mijn kroost met betrekking tot onbekende groenten of fruitsoorten bijvoorbeeld. Of zoals in dit geval, toen Tygo een receptenkaartje pakte bij Lidl en me vroeg of we een keer hete bliksems met appel konden eten. Ik heb hem de knolselderij zelf laten zoeken – uiteindelijk vond hij hem pas bij de groentenboer – dus het was ook nog leerzaam. En lekker!

Verse oogst

Ik hoefde trouwens niet naar de supermarkt voor de appels: die kreeg ik van Verse Oogst! Onlangs werd er een geweldig pakket met allerlei soorten groenten en fruit uit het seizoen bezorgd. Ik maakte heerlijke gevulde portobello’s, aubergine-pizza’s van de inhoud en snoepte van het zomerfruit. De appels van Junami gebruikte ik voor dit recept voor hete bliksems met appel. Nieuwsgierig naar deze box? Klik dan eens hier.

Appels, aardappels en uien uit de oven | eethetbeter.nl

Recept voor hete bliksems met appel

Ovenschotel voor vier personen. Origineel recept is afkomstig van Lidl.

Ingrediënten

 • 4 appels
 • 500 gram aardappels
 • 1 knolselderij
 • 3 uien
 • 250 gram rundergehakt
 • 150 gram spekreepjes
 • 50 gram roomboter
 • zout en peper

Bereiding

 1. Schil de aardappels en de knolselderij en snij in stukken. Kook deze in 20 minuten gaar;
 2. Snipper de ui en fruit deze in een beetje roomboter. Voeg het gehakt toe en rul het tot het gaar is;
 3. Vet een ovenschaal in en beleg de boden met het gehakt-ui-mengsel;
 4. Gebruik de koekenpan voor het bakken van de spekreepjes;
 5. Schil vervolgens 2 appels en snij ze in stukjes. Voeg ze toe aan het spek;
 6. Warm de oven voor op 190 graden;
 7. Maak een puree van de aardappels en de knolselderij. Vergeet niet eerst af te gieten. Bewaar wat van het kookvocht voor het geval de puree te droog is. Roer de spekreepjes en de gebakken appel erdoor en breng op smaak met zout en peper;
 8. Schep deze puree bovenop het gehakt in de ovenschaal;
 9. Was en snij tot slot de appel en beleg hiermee de ovenschotel. Gebruik de resterende roomboter om in stukjes over de appel te verdelen;
 10. Bak de schotel bruin in 15 tot 20 minuten;
 11. Eet smakelijk!

De vraag van vandaag: kom maar op met jullie smeuïge verhalen van supermarktbezoeken met kinderen. Wat is het vervelendste (of leukste!) wat jij in de winkel hebt meegemaakt met je kroost?

Ovenschotel met appel | eethetbeter.nl

Dit recept is tot stand gekomen met een gekregen product. Lees ook mijn disclaimer.