Blogger word je natuurlijk niet zomaar. Allereerst omdat je graag schrijft en of fotografeert, maar daarnaast omdat je iets wilt delen. Ik gok dat de meerderheid van alle bloggers daarvoor niet op het podium durft te klimmen. Ik ben zelf namelijk ook zo. Ik zal je vandaag iets persoonlijks vertellen en deel dan meteen het recept voor paarse poffertjes met je!

Recept voor paarse poffertjes | eethetbeter.nl

Grijze muis

De tijd dat ik enkel een grijze muis met een enorme fantasie was ligt inmiddels achter me. Inmiddels durf ik mijn denkbeelden gelukkig wel met de wereld te delen. Toch sta ik niet graag in de schijnwerpers. Ik ben op mijn best in een klein gezelschap of in mijn eentje in de keuken of achter de computer. Het gevoel dat ik me wil verstoppen voor de grote boze buitenwereld blijft echter latent aanwezig. Toen me onlangs gevraagd werd om mijn gezicht te laten zien op een beurs twijfelde ik dan ook.

Festival Pure Passie

Op een prachtige zonnige zaterdag in het mooie Ede vond Festival Pure Passie plaats. Eén van de standhouders was lactatiekundige Elina van Roekel. In de borstvoedingslounge biedt zij moeders gelegenheid om hun kindje in alle rust te voeden. Borst, fles, vers of potje maakt daarbij niet uit. Heerlijk dat er een locatie is waar jonge ouders terecht kunnen op zo’n foodfestival!

Foodblogger Ede op festival Pure Passie | eethetbeter.nl

Leermoment

Elina vroeg me om haar een paar uur gezelschap te houden op Festival Pure Passie. Wat een geweldig idee! Want ik heb ook een warm hart voor ouders met bewuste leefstijl. Bepakt met een stapel mooie flyers, paarse poffertjes, notenkoekjes, chocoladetaart èn mijn gezin fietste ik naar het festival om heerlijk te kletsen over kinderen en eten.

Enkele uren later reed ik weer naar huis en bedacht ik me dat ik een heerlijke middag had gehad met fijn gezelschap en prachtig weer. Ik stond er tevens bij stil dat ik me absoluut niet zichtbaar had opgesteld door te loungen op de bank met wat gezellige moeders en lekkere hapjes. Ik ontving zelfs berichten dat jullie me niet hadden kunnen vinden. Mijn leermoment? Volgende keer minder verlegen zijn en kennismaken met jullie!

Annemieke Statz met zoon Tygo | eethetbeter.nl

Recept voor paarse poffertjes

Deze smakelijke rode bietenpoffertjes doen het goed in een gezonde lunchbox of als tussendoortje. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij en passen bovendien in de Paleo lifestyle. Je kunt de poffertjes uiteraard ook gewoon in de pan bakken.

Ingrediënten

 • 200 gram rode bieten
 • ½ appel
 • 4 eieren
 • 2 eetlepels kokosmeel
 • 2 theelepels kaneel
 • ½ theelepel koekkruiden
 • 4 eetlepels kokosolie

Benodigdheden

 • Fornuis en pan of poffertjespan
 • Kom om te mengen
 • Rasp

Bereiding

 1. Rasp de appel en de rode bieten;
 2. Kluts de eieren;
 3. Warm ondertussen de pan met wat kokosolie;
 4. Meng alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar totdat er een egale massa ontstaat;
 5. Bak de paarse poffertjes in enkele minuten aan beide zijden gaar;
 6. Eet smakelijk!

Het recept voor deze paarse poffertjes is afkomstig uit Paleo Magazine. De smaak is zoet en er zit geen rommel in. Ideaal om je kind (onbewust) groente te laten eten, zeker omdat deze snack ook erg lekker is! Ook koud goed te eten.

Wanneer had jij voor het laatst zo’n reflectiemomentje waarop je je bewust werd van jouw persoonlijkheid?

Rode bietenpoffertjes | eethetbeter.nl

Dit recept is niet gesponsord. Lees ook mijn disclaimer.