Voor de vaste lezers is het geen nieuws dat ik eenmaal per maand een recept van een andere blogger onder handen neem. Dit doe ik in het kader van de “Foodblog swap”. Deze maand mocht ik koken van Knoeien met Inge en weet je wat ik maakte? Een recept van zoete aardappel gevuld met chipolataworst!

recept van zoete aardappel gevuld met chipolataworst | eethetbeter.nl

Een beetje vreemd

Ik begrijp dat de naam van dit recept nogal vreemd is, maar ik kon er niets beters van maken. Het is nu eenmaal een worstje in een aardappel met wat aankleding. Als jij een andere naam weet, dan hou ik mij van harte aanbevolen. Ik zou het misschien een Paleo broodje hotdog kunnen noemen. Zou jij daarvan meer gecharmeerd zijn?

Broodje hotdog paleo style | eethetbeter.nl

Knoeien met Inge

Inge is gek op koken met verse ingrediënten. Door middel van haar foodblog wil ze graag laten zien dat je geen koksopleiding nodig hebt om lekkere dingen te maken. Wat ik leuk vind aan haar blog is dat Inge wel informatie geeft over bijvoorbeeld bereidingswijze. Er staan zowel hartige als zoete recepten op www.knoeienmetinge.nl en de foto’s zien er heel aantrekkelijk uit.

Hotdog deluxe

Toen ik de Hotdog deluxe zag staan dacht ik eerst dat er een aardappel gevuld was met worst. Mijn foodieradar draaide meteen op volle touren: wat een goed idee, wat origineel, wat lekker! Bij nader inzien bleek het toch een broodje gevuld met allerlei lekkers, maar het water liep me al in mijn mond. Zo ontstond dus dit recept van zoete aardappel gevuld met chipolataworst.

Paleo Hotdogs maken | eethetbeter.nl

Een recept van zoete aardappel gevuld met chipolataworst (hotdog)

Voor vier stuks (flinke lunch voor circa 2 personen). Gluten en lactosevrij. Past binnen de Paleo lifestyle.

Ingrediënten

 • 4 kleine zoete aardappels
 • 4 chipolata worsten
 • 4 plakken serrano ham
 • 2 eetlepels pijnboompitten
 • 2 eetlepels truffelmayonaise
 • 1 handje rucola
 • 1 handje snoeptomaten
 • beetje vet om in te bakken

Benodigdheden

 • Pan voor de aardappels
 • Koekenpan

Bereiding

 1. Was de zoete aardappels goed af en kook ze in de schil in een pan met ruim water gaar. Afhankelijk van de grootte kost dit een half tot een heel uur. Garen (poffen) in de oven of op de barbecue kan natuurlijk ook;
 2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn;
 3. Doe vervolgens wat vet in de pan en bak de ham knapperig. Leg hem apart en bak de worsten gaar;
 4. Snij de aardappels open en vul ze met sla, worst, ham, tomaten, saus en pijnboompitten;
 5. Eet smakelijk!

Wat vind jij een geschikte naam voor dit recept van zoete aardappel gevuld met chipolataworst? Laat het me weten in de reacties!

Zoete aardappel gevuld met worst | eethetbeter.nl