Sjonge jonge, er zijn inmiddels al heel wat soeprecepten op mijn foodblog geplaatst zeg! Enkele recepten, zoals zoete aardappelsoep of broccolisoep, maar ook overzichten met tien verschillende recepten van andere bloggers, zoals de oranje soepen en de vegetarische soepen. Op deze eerste dag van de nieuwe maand sluit ik het maandthema soep af met een overzicht van 10x soep van de leukste foodbloggers van NL!

10x soep van de leukste foodbloggers van nl | eethetbeter.nl

Maandthema

Iedere maand heeft een eigen thema op Eet het beter. In februari 2018 was dat thema soep. Superleuk om zo allemaal soortgelijke recepten te kunnen bundelen en bovendien inspiratie en links van andere bloggers te kunnen delen. Ik ben echt blij dat de sfeer onder de bloggers zo goed is en er altijd zoveel leuke dames (weinig heren in bloggersland…) een steentje bij willen dragen!

10x soep van de leukste foodbloggers van NL

1) Ik ontmoette Naomi tijdens een persreis naar Toscane met Parrano. Behalve dat ze samen met Robin heerlijke recepten ontwikkeld, is het ook een hele leuke dame! Van Eat Live Travel mocht ik het recept voor rode paprikasoep met tijm delen.


2) Als ik de prachtige foto van The Lemon Kitchen zie doet het me een beetje pijn dat ik geen kaas meer kan eten. Ziet deze frisse uiensoep met cognac en kaas er niet heerlijk uit?

3) Nog zo’n plaatje van een heerlijk soepje van The Lemon Kitchen: Groene gazpacho met rivierkreeftjes.


4) Tot een jaar of twee geleden kende ik venkel alleen maar van de thee tegen darmkrampen. Inmiddels weet ik dat het een heerlijke groente is met een anijsachtige smaak. Ik zou deze venkelsoep van Fit en Puur dan ook graag eens proberen!


Blogvriendin Suzanne van Puur Suzanne deelt altijd de lekkerste, pure recepten. Zo ook met deze verschillende soepen:

5) Soep van cherrytomaten

6) Pastinaaksoep (romig zonder zuivel)

7) Pompoensoep met kokosmelk


Culicool is niet echt een persoonlijk foodblog te noemen, maar wel een platvorm vol heerlijke en gezonde (Paleo) recepten. Ook hier vind je heerlijke soeprecepten:

8) Rode paprikawortelsoep

9) Geroosterde bloemkoolpastinaaksoep

10) Winterse pompoensoep met sinaasappel

Hopelijk heb ik je afgelopen maand, mede met dank aan de andere bloggers, een heleboel inspiratie gegeven voor lekkere soeprecepten. Welk soeprecept ga jij als eerste maken?