Het begon als een gewone dag in de schoolvakantie. Na een goede nacht slaap sprong ik met mijn goede been uit bed, vol goede zin om de dag te starten. Ik vroeg mijn boys de televisie uit te zetten om zich aan te gaan kleden, zodat we tijdig de deur uit konden gaan. En toen ging het mis… Ik vertel je graag wat er gebeurde en wat de relatie is met soep mee naar het werk nemen!

Soep mee naar het werk | eethetbeter.nl

Broederliefde

Je hoort wel eens ‘ze kunnen niet met, maar ook niet zonder elkaar’ over broers en zussen. Op het moment dat ik dit schrijf is dat een waarheid als een koe. Mijn jongens zijn meestal dikke vriendjes; ze trekken vrijwillig met elkaar op, leren elkaar van alles en kunnen samen dubbel liggen van het lachen. Er zijn echter ook momenten dat het anders is:

“Mama, Ravi schreeuwde tegen me omdat ik de tv uitzette terwijl hij zegt dat jij zei dat hij het mocht doen”

Ik had me echt voorgenomen om vaker tot tien te tellen vandaag, alle negatieve energie langs me heen te laten glijden en het positieve te benadrukken. Na de derde onnozele ‘tv-uitzetten-achtige-discussie’ in tien minuten verloor ik echter mijn geduld.

“Prima jongens, als het zo moet, dan maar niet. We blijven thuis vandaag.”

En daar ging mijn goede voornemen…

Recept voor courgette-broccolisoep | eethetbeter.nl

Sorry

Na een heleboel tranen en het aanbieden van onze excuses besloten we alsnog de deur uit te gaan. Het rotgevoel over het verliezen van mijn geduld was ik niet direct kwijt, maar uiteindelijk waren we nog op tijd om gezellig bij Ikea te gaan ontbijten.

Ik ben echt stapelgek op mijn zonen hoor en wil ze zeker niet missen. Toch zijn er dagen dat ik verlang naar de rust van mijn kantoorbaan, de flauwe grapjes met collega’s en de kans om daadwerkelijk iets af te strepen van mijn actielijst.

Begrijp me niet verkeerd, dit is niet bedoeld als een klaagzang. Wel om een kleine indruk te geven van de realiteit in Huize Eethetbeter.

Soep mee naar het werk

Behalve dat ik op mijn werk wat makkelijker dingen af kan vinken dan thuis (hoe doen thuisblijfmoeder dat?), vind ik het ook fijn dat ik weer een iets normaler eetpatroon kan volgen. Zolang er eten in mijn buurt is, is er immers verleiding om te snoepen. Wat ik heel lekker vind is om een stevige soep mee naar mijn werk te nemen. Ik gebruik hiervoor een thermoskan van Ikea, deze heeft een aangename prijs en is goed genoeg voor een lauw soepje rond lunchtijd 😉

Recept voor courgette-broccolisoep

Eenvoudige en gevulde soep die te maken is met allerlei restjes groente. Ik koos voor broccoli en courgette. De soep is uiteraard ook geschikt om mee naar het werk te nemen en is lactosevrij en glutenvrij.

Ingrediënten

 • 500 gram broccoli
 • 1 courgette
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 eetlepels bouillonpoeder of 2 bouillonblokjes
 • water
 • olijfolie

Benodigdheden

 • Fornuis en pan
 • Staafmixer

Bereiding

 1. Snij de ui, hak de knoflook en verdeel de broccoli en courgette in kleine stukjes;
 2. Verwarm de pan met wat olie;
 3. Fruit de ui en de knoflook;
 4. Bak de overige groenten een paar minuten mee;
 5. Voeg water toe totdat de groenten onder staan (1 tot 1,5 liter). Doe ook het bouillonpoeder erbij;
 6. Breng het geheel aan de kook en laat het een tijdje pruttelen totdat de groente gaar is;
 7. Pureer de soep met een staafmixer;
 8. Eet smakelijk!

Maken jouw kinderen wel eens ruzie? Laat het me weten in de reacties!

Soep mee naar kantoor | eethetbeter.nl