Sjonge, ik had niet verwacht dat jullie met zijn allen zo zaten te springen om weekmenu’s zeg! Heel leuk om alle enthousiaste reacties te ontvangen, dat maakt me echt blij! Vandaag vind je het tweede weekmenu: broodloze lunches!

Weekmenu broodloze lunches | eethetbeter.nl

Voedsel als religie

Ik ben niet van de eierkoekenmaffia en ben tevens niet degene die beweert dat suiker of brood vergif is. Wel vind ik dat je voldoende moet variëren in je voeding. Brood bevat hoofdzakelijk tarwe en als je brood eet als ontbijt en lunch, een koekje bij de koffie neemt en pasta bij de warme maaltijd, dan krijg je heel veel tarwe / granen binnen. Stop daar eens een tijdje mee om nieuwe ervaringen op te doen…

Klein experimentje

Geef jezelf eens een rapportcijfer voor energie, lekker in je vel zitten en gelukkig zijn. Daarna eet je twee weken lang geen brood, bijvoorbeeld via het weekmenu* hieronder. Vul daarna de cijfers opnieuw in. Wat is er gebeurd, wat heb je geleerd? Ik ben heel benieuwd!

* Vervang de rotipannenkoeken door een granenvrije variant, zoals kikkererwtenwraps.

Weekmenu #2: broodloze lunches

Onderstaand menu bevat behalve suggesties voor ontbijt en diner ook recepten voor broodloze (vaak ook koolhydraatarme) lunches. Er is rekening gehouden met een juiste balans tussen groente en fruit, er is voldoende variatie in de eiwitbronnen en de basis van de gerechten is vers en puur.

[table id=2 /]


[poll id=”79″]


Let wel: dit menu is niet bedoeld om af te vallen en is zo algemeen mogelijk gemaakt. Doel van dit weekmenu het het laten zien hoe eenvoudig je lekker, leuk en gezond kunt eten met verse en pure ingrediënten. Heb je specifieke voedingswensen of gezondheidsklachten, dan kan je altijd contact opnemen voor een voedingsconsult op afstand. Lees ook mijn disclaimer.