Barbecue, ik ben er gek op! En dan vooral het samenzijn met vrienden in de zon en lekker lang en gezellig eten. Ik vind wel dat er enkele nadelen kleven aan barbecueën; ik ben wel benieuwd hoe jij daarin staat! Vertel ik straks meer over, dan deel ik meteen 10 lekkere barbecue recepten met je.

Lekkere bbq recepten | eethetbeter.nl
 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

De nadelen van bbq-en

Ik heb jullie vast wel eens verteld dat ik moeite heb met maat houden. Vooral wat betreft eten. Het is werkelijk een wonder dat ik geen 100 kg weeg! Waarschijnlijk met dank aan “beter eten”, haha! Anyway, dat ik niet kan stoppen met al dat lekkere eten vind ik absoluut het grootste nadeel bij barbecueën. Een ander nadeel vind ik dat het zo makkelijk is om veel te veel vlees en brood naar binnen te werken (en heel weinig groente). Tot slot vind ik het een nadeel dat buiten eten in zijn algemeen echt iets is voor bij mooi weer. Voor mij tenminste wel!

10 lekkere BBQ recepten met vlees of vis

Weet je dat ik het daadwerkelijke bereiden van het eten tijdens een barbecue-avond praktisch altijd aan “een man” overlaat? Verder dan het omdraaien van een hamburger ben ik zelden gekomen. Mijn vriend is ook vaak degene die de voorbereidingen treft voor het feestmaal en het vlees inkoopt. Leuk om eens een keer tegen deze gewoonte in te gaan en wat recepten te delen om het vlees en de vis zelf te maken. Gelukkig waren enkele bloggers bereid hun recepten met mij te delen.

Recepten met kip voor op de barbecue

Als je van een lekker pittig kippetje houdt, dan is kip piri piri vast ook helemaal jouw ding. Maak het ook eens op de barbecue. Eventueel kan je de kippenpoten van tevoren koken. Dit recept voor kip piri piri is van My Foodblog.

 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

De gemiddelde man in mijn omgeving roept luidkeels “JA” als je ze vraagt of de combinatie van bier, kip en barbecue een feestje is en dat is juist de reden waarom ik dit recept van Cécile wil delen: hele kip op een blikje bier van de BBQ.

recept kip op blikje bier bbq
 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Deze kipspies met tomaat en artisjok laat mij het water in de mond lopen. Ook leuk om weer eens wat anders dan vlees of shaslick op tafel te toveren tijdens de barbecue. Het recept is afkomstig van Cookingdom.

Eerlijk is eerlijk, als ik dit recept voor couscous met harissa kip van de bbq, gecarameliseerde ui en worteltjes uit de oven van OngewoonLekker.com lees, dan denk ik wel “pfff wat een hoop werk”. Maar als ik de foto’s zie en de titel van het gerecht voorbij zie komen, ben ik al snel om 🙂

 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Recepten met vlees voor op de barbecue

Lekkere spiesjes met gekruide biefstuk vanaf de hete kolen… mmm! My Happy Kitchen weet volgens mij wel wat lekker is! Kijk maar eens naar deze biefstuk chimichurri spiesjes.

Wij eten steeds minder varkensvlees thuis, hooguit wat spek bij het ontbijt of in de stamppot en een enkele keer wat ham of andere vleeswaren voor de kinderen. Toch vind ik het heel lekker smaken. Zeker als ik deze buikspekpastrami van BBQ-NL en pulled pork van OngewoonLekker.com voorbij zie komen. Ik zou ze beide maar wat graag proeven!

 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Recepten met vis voor op de barbecue

Mijn favoriete vis is zonder twijfel zalm! Het liefst gerookt of gegrilld. Dit barbecue recept met zalm van Oh my dish spreekt me dan ook ontzettend aan! Klik hier voor de op de huid gebakken zalm met lente ui en limoen dat je ook op de bbq kan bereiden.

 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Nu we het toch over vis hebben: zo’n gegrilde vis die met huid en haar (ehhh schubben) wordt gebakken laat me ook het water in de mond lopen. Cécile combineert de smaak van forel van de barbecue met wat zeekraal en naar wens verse rozemarijn, salie en knoflook.

Het tiende en tevens laatste recept van vandaag is dat van couscous met gegrilde groenten en pittige gamba’s van Samen Bourgondisch. Ik heb nog nooit zelf gamba’s bereid op de hete kolen, maar als ik dit zo zie jeuken mijn handen om spiezen te gaan rijgen.

 • Pinterest
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Print Friendly

Deze maand volgen er meer recepten voor buiten eten op eethetbeter.nl! Je vindt er al een aantal via deze link. Dit overzicht van gerechten krijgt binnenkort een vervolg met vegetarische recepten voor op de bbq en lekkere picknickrecepten. Heb je nog meer wensen? Laat het me weten via een reactie!

Wat vind jij de nadelen van barbecueën?

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest