Het is nu ongeveer negen jaar geleden dat ik mijn eerste kindje voor de allereerste keer naar het kinderdagverblijf bracht. Dat betekent dat het even lang geleden is dat ik voor het eerst werd geconfronteerd met (het maken van) traktaties. Eerst enkel passend binnen het voedingsbeleid van het opvangcentrum en later omdat ik zelf ook echt iets gezonds wilde uitdelen. Van de traktaties die in de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen, wil ik er graag wat aan jullie laten zien. Daarom vandaag een overzicht van de 10 leukste suikervrije traktaties!

De 10 leukste suikervrije traktaties | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Suikervrij trakteren

Het kinderdagverblijf (KDV) waar ik over sprak is fijne, warme en veilige omgeving, waar ik me direct thuis voelde. Tygo gelukkig ook trouwens. Eén van de pluspunten van dit KDV is het voedingsbeleid dat ze nastreven. Zelf was ik negen jaar geleden niet zo bewust bezig met gezond eten, maar de opvang dus gelukkig wel. Ik vind het een fijn idee dat mijn kind niet buiten mijn zicht om helemaal wordt volgestopt met suiker of kleurstoffen.

In de afgelopen jaren heb ik al heel wat traktaties gemaakt. Een deel hiervan is ook op mijn blog terechtgekomen. De vaste lezers kennen misschien een deel. Wellicht leuk om hieronder de 10 leukste suikervrije traktaties nogmaals met jullie te delen.

10 leukste suikervrije traktaties

Weet je wat, ik zal de traktaties in de volgorde plaatsen dat ik ze ook ooit online heb gezet. Ik ben benieuwd of je kunt zien dat ik me heb ontwikkeld in het bloggen of fotograferen…

1) Een echte gouwe ouwe: kaas, komkommer en tomaat. Wist je dat kaas doorgaans suikervrij is? Je kunt het artikel hier vinden of door op de foto te klikken.

2) De komkommerkrokodil of haai van komkommer is nog steeds een van de favorieten van mijn grote boys. Ik heb ooit wel eens een dino geknutseld van komkommers (wat een werk!), maar deze bleven op nummer één staan voor de stoere mannen!

3) Eenvoud siert de mens zeggen ze. Een eenvoudige papieren of plastic beker gevuld met heerlijk vers fruit is een ware traktatie! En nog zonder toegevoegde suikers ook 🙂

4) Nog meer aardbeien! Omdat ze iedere keer weer in de smaak vallen bij groeps- en klasgenoten. Deze keer serveerden we de aardbeien met een mango puree, waardoor het net leek alsof de kinderen frites mochten eten.

5. Deze angry birds vind ik ook zo leuk! En ook mini Babybel-kaasjes zijn suikervrij 🙂 Mijn zoon Tygo was nog zo schattig klein op deze foto.

6. Oké oké deze superleuke aardbeienmuizen zijn niet helemaal suikervrij, want de gebruikte dropveters (aardbeienveters) zijn niet vrij van geraffineerde suikers. Een touwtje gebruiken dan maar?

7. Deze ninja-appels zijn gemaakt door Annemarie. Wat zijn ze stoer en leuk hè? (net als Jip die zo stralend op de foto staat)

8. Watermeloen met een stokje zodat het net een ijsje lijkt. Had ik al geschreven dat eenvoud de mens siert?

9. Wederom een foto (en een zoon) van mijn beste vriendin Annemarie: een gezonde traktatie van dinosaurus-eieren!

10. Een van mijn persoonlijke favorieten: een Minion-banaan, bekend van De Verschrikkelijke Ikke.

Grappig om ook door de oude foto’s heen te scrollen hè? Welke van deze traktaties vind jij het leukste?

Vergeet niet om je aan te melden voor de nieuwsbrief om in het bezit te komen van een gratis traktatieboekje!

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest