Waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken? Zonder twijfel voor een tosti! Ik ben namelijk gek op kaas! Dubbel pech dus toen ik een half jaar geleden hoorde dat ik lactose intolerant ben. Gelukkig is er een hoop kaas die ik wel mag eten heb ik onlangs ontdekt, waaronder die van Parrano. Weet je dat ik vorig weekend naar Italië ben geweest om te koken met deze heerlijke kaas? Je leest er binnenkort meer over, want ik deel nu eerst 10 verrukkelijke recepten met kaas!

10 verrukkelijke recepten met kaas | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Parrano kaas

Je kent Parrano misschien van de strooikaas in het rode potje of zakje, maar Parrano heeft nog meer heerlijke kaas in het assortiment. De natuurgerijpte kaas smaakt naar passie en temperament aldus de makers en ik zal de laatste zijn die de mening van “la dolce vita” ontkracht. Zelfs met mijn lactose intolerantie kon ik genieten van de Originale en de Robusto omdat de lange rijping ervoor zorgt dat alle lactose is “opgegeten”. Om in superlatieven te spreken over Parrano kaas: “I LOVE IT!”.

Koken met kaas

Binnenkort duik ik de keuken in om nog meer lekkere recepten te bedenken met kaas. Wat mij betreft kan er namelijk niet genoeg kaas op bijvoorbeeld een ovenschotel te zitten. Niks mis met kaas hoor, maar alles waar té voor staat 😉 Vandaag zet ik alle verrukkelijke recepten met kaas van mijn blog op een rijtje!

10 verrukkelijke recepten met kaas

1) De koolhydraatarme tacoschelpen staan met stip op 1. Geweldig zijn ze en zo lekker om nog te belegen met vlees en salade.

2) Nog zo’n verrukkelijk recept met kaas: courgettepannenkoeken. Het water loopt me al in de mond bij het zien van de foto!

3) Voor mij helaas een no-go op dit moment, maar een feestje voor de kinderen: het broodje caprese.

4) Weet je waar ik ook echt warm voor loop? Voor een pizza met rode biet, boerenkool en geitenkaas. HEERLIJK! Nu we het toch over pizza’s hebben, deze pizza muffins zijn een aanrader voor een traktatie of lunch op school.

5) Kaasfondue is mij een dagje buikpijn meer dan waard. Ik ben er ongelofelijk gek op! Overigens bestaan er ook pilletjes (“lactase”) die ervoor zorgen dat ik de lactose in zuivel wel kan verteren.

6) Over school gesproken: Mini Babybel kaas kan je heel leuk beplakken tot Angry Bird of Pokeball als traktatie.

7) Omdat een lekkere moussaka niet te weerstaan is! Zeker niet als je hem de avond van tevoren al hebt bereid en je hem alleen nog maar hoeft op te warmen.

8) Extra groente en geen vlees. Maar wel heeel veel kaas natuurlijk op deze groentelasagne.

9) Tussen alle heerlijke ovenschotels met een overdaad aan kaas mag deze snelle Ceasar Salad natuurlijk ook niet ontbreken!

10) De combinatie van courgette met kaas kwam hier al eerder voorbij en dat is natuurlijk omdat hij zo goed is. Moet je dit recept voor courgette-kruidenkaashapjes maar eens zien!

Hou jij ook zoveel van kaas? Deel (de link naar) jouw favoriete recept met kaas in de reacties!

Koken met Parrano kaas | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Ik ben voor dit receptenoverzicht geïnspireerd door een heerlijk weekend koken met Parrano kaas. Lees ook mijn disclaimer.

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest