In een themamaand vol gezonde traktaties kan een overzichtsblog natuurlijk niet uitblijven. Daarom deel ik – met dank aan een aantal andere bloggers – 10x gezond trakteren op school of opvang!

10x gezond trakteren op school of opvang | eethetbeter.nl

Wat is gezond?

De meningen over wat gezond is zijn natuurlijk verdeeld. Als ik mijn opvattingen – die van de orthomoleculaire voedingsleer – zou meenemen, dan zou een gezonde traktatie geen geraffineerde suiker of andere kunstmatige toevoegingen bevatten, weinig zout, geen tarwe en geen zuivel. Maar eerlijk is eerlijk, dit is wel heel extreem! Zullen we voor het gemak afspreken dat de traktaties slechts beperkt bewerkte voedingsstoffen bevatten?

10x gezond trakteren op school of opvang

1) Als ik deze zoete sushi als traktatie zie, dan word ik er zelf helemaal blij van. En ik raak geïnspireerd, want hoe leuk is het om de pindakaas te vervangen door vruchtenspread of roomkaas? Superleuk recept van De Zoetekauw. Klik op de afbeelding om het recept te openen.

Gezonde sushi traktatie | eethetbeter.nl

2) Ik hou van de eenvoud van dit banaanaapje. Het is wellicht een hoop werk om 30 aapjes te knippen (de printable is gratis), maar de trakatie is tenminste wel écht gezond! Idee van Ellouisa cooking.

3) Nog zo’n plaatje van Ellouisa cooking: Shaun het schaap van popcorn. Lekker puur en ongelofelijk leuk!

4) Het gaat vast vervelen als ik weer over Ellouisa begin, maar kijk deze stoere gewichtheffers nou eens!

5) Deze gezonde traktatie van sneeuwpoppen is ook zo leuk en origineel! Je kunt hem vinden op My Happy Kitchen.

6) Rupsje nooitgenoeg is één van mijn favorieten uit mijn traktatieboekje. Je vindt hem ook bij Easy Daily Food met heel mooie duidelijke foto’s.

7) Een lepeltje lekkers tipte mij over deze paraplu’s van mini Baby bel kaasjes. Hartstikke leuk, niet ongezond en heel passend bij het huidige herfstweer…

8) Fit en Puur kwam op het idee om vleugels aan een mini-komkommer vast te maken en tadaa: het leverde een gezonde traktatie met vlinders op!

9) Janske had het beste idee ooit: ze transformeerde stoere beesten tot heuse draagdieren en voorzag ze van een cadeau. Ik zie het nu al zitten om Fedde deze te laten trakteren op het kinderdagverblijf volgend jaar!

10) Nog zo’n pareltje: fruit met marshmellows van kookgedonder op Instagram. Ik vind ze leuk!!

Kijk ook eens bij Sandra Kookt en een lepeltje lekkers voor leuke overzichtsartikelen met gezonde traktaties. Op zoek naar nog meer inspiratie? Ik verkoop een boekje met 25 traktaties gemaakt van fruit! Je kunt het hier aanschaffen.