Het thema voor de maand februari is… SOEP!! Met dank aan jullie input op Facebook hoor! Ik vind het heel leuk dat jullie meedenken over de maandthema’s. Suggesties zijn uiteraard ook altijd welkom ūüôā Ik vroeg mijn favoriete foodbloggers om hun lekkerste soeprecepten. Het viel me op dat er heel veel geel-oranje-rode soepen voorbij kwamen, vandaar mijn keuze om de recepten te bundelen op kleur!

de 10 lekkerste oranje soeprecepten | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Het hele jaar door soep

Je kunt natuurlijk het hele jaar door soep eten, maar persoonlijk vind ik hem in de winter het allerlekkerst! Als het buiten koud en guur is, is er weinig zo fijn als samen met de leukste mensen en mijn handen geklemd om een kom soep te genieten van het samenzijn. Ik hoop dat ik, met wat hulp van mijn favoriete bloggers, jou kan inspireren om wat vaker soep te eten. Geniet van het overzicht!

Wij houden van oranje

Oranje voeding bevat veel anti-oxidanten die ons beschermen tegen luchtvervuiling, de weerstand verhogen en een positieve invloed hebben op de bloeddruk en de huid. De stof die wortels, sinaasappels, abrikozen en nectarines oranje kleurt is bèta-caroteen. Bèta-caroteen wordt door ons lichaam omgezet in vitamine A en helpt om beter te zien in het licht en donker. Het grapje dat konijnen geen brilletjes dragen is dus geen onzin!

Volgens de ayurveda activeert een maaltijd met vrolijke kleuren de smaakpapillen en dat is bevorderlijk voor de spijsvertering. Oranje voedsel als mango, wortel, pompoen en eigeel versterkt, kalmeert en bevordert de  eetlust. (bron)

10x de lekkerste oranje soeprecepten

Als ik deze foto van Little Spoon zie, word ik een beetje warm van binnen. Niet alleen dankzij de heerlijk ogende Indiase wortelsoep met kokos, maar ook door de vrolijke kleuren op de afbeelding. Hier wordt dit meisje blij van!


Ook Eat Live Travel tipte mij over een Indiase soep: een kruidige linzensoep!


Bij Puur Suzanne vond ik het originele recept voor wortelsoep met pittige kikkererwten.¬†Moet je die foto eens zien… Mmm!


Simone van Fit en Puur tipte me over deze lekkere pompoensoep met paprika en tomaat!


Dit recept voor tomaat-vijgensoep van Eat Live Travel sprong er meteen uit wat mij betreft. Zou dat zijn omdat het zo ongelofelijk lekker klinkt of omdat de gezondheidsvoordelen van deze soep in het artikel worden genoemd?


Nog zo’n prachtig en kleurrijk recept van Little Spoon, deze keer met zoete aardappelsoep met gember en kip. Wow!


Culicool plaatste eens een gastblog met een recept voor de koude Spaanse tomatengazpacho. Lijkt me heerlijk Рin de zomer!


Bij Eat Live Travel kwam eveneens de zoete aardappelsoep met haricots verts en harissa voorbij. Weet jij wat harissa is?


Op het weblog van Puur Suzanne mag een snelle paprikasoep natuurlijk niet ontbreken!


Dit recept voor tomatensoep met gehaktballen vond ik op mijn eigen website.

Hopelijk heb ik jou kunnen inspireren voor een heerlijke warme en oranje soep! Welke soep is jouw favoriet?

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ‚̧

Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest