Vorige week plaatste ik een artikel met tien recepten voor suikervrije koekjes. Toen ik hiermee bezig was, en de recepten van andere bloggers bundelde, viel me op hoeveel koekjes er met haver of havermout worden bereid. Zo ontstond dit overzicht van 10x suikervrije koekjes van havermout. Hopelijk bevallen de recepten jullie!

10x suikervrije koekjes van havermout | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

10x suikervrije koekjes van havermout

1) Stefanie van Little Spoon ging aan de slag met een herinnering aan country koekjes van AH, havermout en kokos en deze havermoutkoekjes met kokos zijn het resultaat! Klik op de foto om naar het recept te gaan.

2) Waymadi maakte een eenvoudig havermoutkoekje dat zelfs helemaal veganistisch is. Via de afbeelding kom je bij het recept uit!

3) Het leuke van dit recept voor ‘pindakaas vingerafdruk koekjes’ van de Bakparade vind ik dat je er leert om zelf rozijnenpuree te maken. Een mooi natuurlijk zoetmiddel!

4) Dit recept van HealthyFoodLove maak je met granola! Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan 🙂

5) Fitfoodfab heeft ook een geheim ingrediënt in haar havermoutkoekjes: pompoen!

6) Dat wat er van “Een lepeltje lekkers” komt, smaakt uitstekend heb ik inmiddels mogen ervaren! Dat geldt hierbij vast ook.

7) Ik hou erg van pindakaas, maar door mijn koekje of smoothie? Brrrr! Toch ken ik hele volksstammen die erbij zweren. Speciaal voor hen dus nog een recept met havermout en pindakaas, deze keer van Puur Suzanne!

8) De combinatie van haver en kokos is ook een gouden! Dat zie je ook op dit recept van MyFoodblog. Klik op de foto om etc etc 😉

9) De appelkoeken van Lekker eten met Linda zien eruit alsof ze zo mee naar school kunnen in het kader van de gezonde koeken. Het water loopt mij al in de mond!

10) Ik heb mijn favoriet voor het laatst bewaard: kijk deze cacaokoekjes met aardbeien cashew cream van Blij Suikervij nou! Een soort vegan Oreo koekjes!

Tot zover het volgende overzicht van 10 recepten voor suikervrije koekjes! Erg leuk om te zien dat haver(mout) voor veel meer wordt gebruikt dan voor pap alleen. Wat is jouw favoriete gerecht met haver?

Op zoek naar nog meer inspiratie voor koekjes zonder geraffineerde suikers? Kijk dan eens hier op mijn website. Meer informatie over wat suikervrij voor mij betekent vind je hier.

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest