Vorig jaar bedacht ik me dat het leuk zou zijn om aan iedere maand een thema te koppelen voor eethetbeter. Het is me zo goed bevallen dat ik het idee in 2018 voortzet. Wat ik vreemd vind is dat 2018 een eigen thema in gedachten lijkt te hebben voor mij: loslaten! Ik vertel je er meer over in “wat je aandacht geeft groeit deel 4”.

Wat je aandacht geeft groeit | eethetbeter.nl

Bucketlist 2017

De vaste lezers zullen inmiddels bekend zijn met mijn bucketlist. Ik zette begin vorig jaar wat dromen en wensen op een rijtje en ging aan de slag om deze wensen uit te laten komen. Het bracht me geweldig leuke dingen, zoals een food trip naar Toscane, een workshop brood bakken en zelfs een rit met mijn vader in een Tesla eerder deze maand (bedankt Rob!).


Teruglezen?


Van de zeventien punten op mijn lijst, kon ik er twee niet afstrepen. Het afronden van mijn opleiding orthomoleculaire voeding voor kinderen bijvoorbeeld. Dit jaar heb ik deze thuisstudie weer opgepakt en ik geniet er enorm van om de kennis op te frissen.

Geld verdienen met mijn blog was ook een wens voor 2017. Ondanks dat ik het laatste kwartaal afsloot met een kleine winst in plaats van verlies, kan ik nog niet zeggen dat het booming business is met mijn foodblog…

Loslaten

Ik ben een meisje met vele dromen, één grote passie en onwijs veel dingen die ik leuk vind. Groot worden met Eethetbeter en steeds meer mensen kunnen inspireren beter te eten en plezierig te leven is inmiddels ingebakken in mijn DNA. Toch werd ik in januari 2018 aan het twijfelen gebracht over mijn toekomst. Ondanks bizar hoge bezoekersaantallen bleven de opdrachten achterwege en leek mijn blog vooral op een zeer tijdrovende hobby, waar heel veel andere leuke dingen voor moeten wijken.

Ik besloot de druk die ik mezelf had opgelegd via een commerciële samenwerking los te laten. Na bijna anderhalf jaar vasthouden aan het idee om via deze weg groot te worden met mijn bedrijf liet ik het los. Het ging gepaard met vele dagen buikpijn, nachtenlang piekeren en trillende handjes, maar voor mijn gevoel kon ik niet anders dan deze keuze maken…

2018 had nog meer in het thema ‘loslaten’ voor ons in petto. Ik was van heel dichtbij getuige van naasten die hun dierbaren ernstig ziek zagen worden en of zelfs verloren. Ik stond erbij en keek naar het verdriet. Het enige dat ik kon (kan!) doen is er voor deze mooie mensen zijn. Wederom loslaten dat ik hun leed niet kan dragen dus.

Gelukkig ook positief nieuws: meneer Eethetbeter heeft er na maar liefst bijna 24 jaar voor gekozen een baan bij een ander bedrijf te accepteren. Ook hij laat zijn oude werkgever los en kiest voor een nieuwe route.

Wat je aandacht geeft groeit…

Na een wirwar van emoties in de afgelopen maand lijkt mijn innerlijke wereld nu in een wat rustiger vaarwater gekomen. Ik laat het even voor wat het is en kijk waar het schip strandt. Mijn aandacht gaat vooralsnog uit naar doen wat ik leuk vind op het moment dat ik er zin in heb. Alleen in helder water zie je immers diepte… Wordt vervolgd!

Herken je mijn hersenspinsels? Heb jij ook het gevoel dat je dit jaar meer los gaat leren laten? Of heb je advies voor me? Laat het me weten in de reacties!

Liefs, Annemieke

p.s. heel bijzonder hoe er quotes op mijn pad komen die onwijs toepasselijk zijn. Zomaar een greep uit mijn schermprints van de laatste paar dagen.