Hoera, Fedde is 1 jaar geworden! Reden voor een feestje en reden voor taart 🙂 Niks spannends deze keer hoor, want ik borduurde gewoon voort op een oud succesrecept en gaf hem wat topping mee. Lees hier het verhaal over Fedde’s eerste verjaardag en zie het recept voor babycupcakes met topping!

Babyproof cupcakes met topping | eethetbeter.nl

Ziek

Deze maand stond op eethetbeter in het teken van de babytaart, want zelf had ik verwacht dat de eerste verjaardag van de kleine man toch wel een soort van hoogtepunt zou zijn. Nu is de maand nog niet voorbij hoor, maar een dieptepunt was Fedde’s verjaardag wel… ik lag met zulke hoge koorts op bed dat ik totaal geen interesse had in mijn kind, mijn blog, mijn eten of wat dan ook. Nooit verwacht dat het ooit zover zou kunnen komen!

Taart voor eerste verjaardag baby recept | eethetbeter.nl

Taart

Gelukkig had ik vooraf al wat cupcakes gemaakt en ze voorgeschoteld aan de kleine man. Fedde die, net als zijn broers, nooit te beroerd is om te proeven. Of beter gezegd, om het in zijn mond te proppen. Waar ik zou verwachten dat dit taartje een nogal machtig geheel is, eet Fedde er als avondmaaltijd gerust drie op. Of meer als dat van ons had gemogen.

Babyproof cupcakes met topping

Ik vind zo’n cupcake met topping er altijd zo feestelijk uitzien dat ik op zoek ben gegaan naar een topping die geen koemelk bevat en de oplossing bleek dichter bij huis te liggen dan verwacht: aardappelpuree! Voor een zoete smaak kan je er een lepeltje diksap aan toevoegen, maar dit is zeker geen must. Zeg nou zelf, zo’n taartje met topping ziet er toch veel leuker uit?

Recept voor babytaart met topping van aardappelpuree

Voldoende voor 6 cupcakes. In plaats van gekookte wortels kun je ook ieder ander restje gekookte groente gebruiken. Bloemkool en broccoli combineren bijvoorbeeld ook heel goed met het zoete van de banaan.

Ingrediënten

 • 250 gram aardappels
 • 2 wortels
 • 1 appel
 • 1 ei
 • 1 rijpe banaan
 • 1 mespunt bakpoeder
 • eventueel 2 theelepels diksap

Bereiding

 1. Kook de aardappels en de wortels gaar
 2. Warm de oven voor op 180 graden
 3. Giet af en bewaar het kookvocht
 4. Prak of rasp de wortel en de banaan
 5. Rasp de appel of snijd hem in kleine stukjes
 6. Pureer de aardappels. Gebruik wat van het kookvocht om de goede dikte te krijgen. Om het te zoeten kan je wat diksap gebruiken
 7. Doe de aardappelpuree in een spuitzak en leg hem in de koelkast
 8. Meng de wortel met de banaan, de appel, het ei en het bakpoeder
 9. Vul muffinvormpjes met dit beslag en bak ze in ongeveer 25 minuten af
 10. Controleer of ze gaar zijn door er met een sateprikker in te prikken en te kijken of deze er schoon uitkomt
 11. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster
 12. Haal de aardappelpuree uit de koelkast en spuit hiermee mooie toeven op de wortelcakes
 13. Decoreer eventueel met stukjes wortel, fruit, sprinkles of ander leuks
 14. Eet smakelijk!

Binnenkort volgt er een overzicht van alle babytaarten die op mijn blog terecht zijn gekomen. Welk (baby) taartje ontbreekt er echt nog op mijn site? Of ken je een aanrader vanaf een ander blog? Ik lees het graag in de reacties!

Partytime! Taart voor de eerste verjaardag | eethetbeter.nl