Net voor mijn vakantie ontving ik een pakket van PLUS Supermarkt gevuld met onder andere bananen, havermout, chocolade en koffie met een recept voor bananenbrood erbij. Pas een paar weken later had ik gelegenheid om het te maken, dus bij deze het fairtrade bananenbrood met koffie van PLUS!

Recept voor Fairtrade bananenbrood met koffie en chocolade | eethetbeter.nl - 2

Eten met een mooi verhaal

Ik hou van eten met een mooi verhaal. Dat was met dit banenenbrood ook. PLUS Supermarkt streeft naar een zo eerlijk mogelijke manier van zaken doen. Daarom verkopen ze sinds 2010 alleen nog maar Fairtrade bananen. En dat is nou juist de reden dat ik in de Fairtrade Week dit heerlijke pakket ingrediënten met recept ontving. Overigens zijn ook de chocolade en de koffie fairtrade en laatst genoemde nog klimaatneutraal ook!

Recept voor Fairtrade bananenbrood met koffie en chocolade | eethetbeter.nl

Een klein beetje “beter”

Ik zou Annemieke Eet het beter niet zijn, als ik het recept in originele staat zou plaatsen. Het idee van een bananenbrood met koffie en chocolade vind ik top, maar tarwebloem is niet mijn favoriet. Ik verving het door nog meer havermout! Ook voegde ik wat noten toe, die smaken altijd zo lekker bij chocolade – eigenlijk overal bij 😉

De havermout en de chocolade kleuren het zoete tussendoortje erg donker. Gek gezicht is dat he?

Recept voor Fairtrade bananenbrood met koffie en chocolade van PLUS supermarkt

Bereidingstijd is 15 minuten PLUS 50 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 50 gram pecannoten
  • 2 theelepels (wijnsteen) bakpoeder (wat is dit?)
  • 4 rijpe bananen
  • 3 eetlepels espresso koffie
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 100 gram pure chocolade

Benodigdheden

  • Keukenmachine (evt)
  • Oven, cakeblik

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Hak de chocolade en de noten grof en leg ze apart
  3. Pureer drie bananen met de roomboter. Doe de eieren hier doorheen, evenals de koffie. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer.
  4. Meng in een kom de havermout, het bakpoeder, de chocolade en de noten
  5. Roer beide mengsels door elkaar heen
  6. Vet een bakvorm in en giet het beslag hierin
  7. Schil en halveer de vierde banaan en duw deze in het beslag (smeer eventueel in met een beetje boter of olie tegen het verbranden)
  8. Bak het bananenbrood met koffie in 50 minuten gaar
  9. Eet smakelijk!

Als jij bananen koopt, kies je dan voor biologisch, fairtrade of gewoon de goedkoopste? Ik ben benieuwd!

Fairtrade bananenbrood van PLUS Supermarkt | eethetbeter.nl