Weet je, ik hou van online shoppen! Dat komt misschien omdat ik vier dagen per week werk en met een jong gezin, een studie en een blog weinig tijd overhoud om te shoppen. Of ik heb last van een soort beroepsziekte omdat ik bij Nederlands grootste webwinkel werk. Hoe het ook zij, ik snuffel regelmatig op het wereldwijde web op zoek naar leuke hebbedingetjes.

Bestelling Pit&Pit 1Over mijn favoriete (web)winkels heb ik al eens een blogje geschreven. Daar schreef ik ook over Pit&Pit. Aangezien ik recent een bestelling deed bij die retailer, vind ik het de moeite waard om er een stukje aan te wijten. Ik wil er wel graag bij vertellen dat ik op geen enkele manier wordt gesponsord of contact heb gehad met het bedrijf in kwestie.

Over Pit&Pit

Pit&Pit begon ooit als een kleine kruidenwinkel met de naam “Gekruid.com”. Inmiddels is het een internationale webretailer met een uitgebreid assortiment noten, zaden, granen, thee en olie.

Bestellingen worden de volgende werkdag geleverd in nette, plastic potjes met een schroefdeksel. Verzending is gratis vanaf 35 euro en betalen kan op een groot aantal manieren, waaronder Ideal.

Mijn bestelling

Zoals beloofd door Pit&Pit kwam mijn pakketje binnen 24 uur aan. Het was keurig verpakt en zo op het oog is de kwaliteit van de producten goed. Ik zal laten zien wat er in mijn bestelling zat:

Kerriepoeder Madras

Het zal mijn craving zijn deze zwangerschap, maar ik ben gek op kerrie! Ik maakte er onder andere hartige taart mee.

Hartige taart met kerrie 5

Curry – Kerrie ongemalen

Deze kruidenmix heb ik nog niet geprobeerd. Eerder had ik hem van een andere leverancier. Ik stop de curry in een kruidenmolen en gebruik het in mijn dressing, op de aardappels (zelfgemaakte chips) of in plaats van Aromat.

Zoete aardappelchips 1

Pepermunt etherische olie

Het was nogal een zoektocht om pepermuntolie te vinden. De Aziatische toko kende het niet en Marokaanse of Turkse winkels zijn in de zomer veelal gesloten. Het voordeel van deze (sterke!) olie vind ik dat je het zowel kan eten als kan branden (in een aromabrander). Bovendien kan het (verdund) op de huid worden gesmeerd als massage- of badolie.

Pepermuntolie 1

Ik gebruikte een heel klein beetje pepermuntolie in de after eight chocolade (recept volgt). De rest van het flesje zal tot na mijn zwangerschap moeten wachten. Etherische olie heeft namelijk een bijzonder krachtige werking die te heftig is voor kinderen onder de zes jaar en zwangere vrouwen. Vergeet niet dat kruiden (extracten) een geneeskrachtige werking hebben.

After eight 4

Oranjebloesemwater

Dit oranjebloesemwater is puur natuur en bevat dus geen aroma’s, alcohol of andere toevoegingen. Het smaakt en ruikt wel naar oranjebloesemwater, maar dat is niet zo vreemd 😉 Ik ben er in ieder geval niet weg van! Overigens gebruikte ik een subtiel klein beetje in de taart voor de foodblog swap van augustus en die was gewoon lekker!

Oranjebloesemtaart zonder FBS logo 1

Ceylon kaneel

Ook al zo’n tic van mij: overal kaneel op strooien! ’s Ochtends strooi ik wat kaneel op mijn havermoutpap en tussendoor op mijn appel of peer (met rozijnen en amandelen). Bovendien worden ook mijn zoete baksels nogal eens voorzien van een snufje Ceylon kaneel. Zoals onderstaande appel-peren crumble bijvoorbeeld!

Appel-peren crumble

Kaneel is zoet-bitter van smaak en zorgt onder andere voor stabilisatie van de bloedsuikerspiegel. Ik heb vaak snel honger na het eten van een appel, maar door wat kaneel te gebruiken is dat effect minimaal. Het kruid schijnt ook de verkoudheid te verminderen en de pijn bij artrose te laten verdwijnen. Het is onverstandig (en bijna onmogelijk) om meer dan 10 gram kaneel per dag te gebruiken.

Gepelde pistachenoten

Ik vind pistachenoten heerlijk, maar dat pellen… Gelukkig worden ze ook gepeld verkocht. Weinig mindful, maar wel makkelijk als je ermee wilt koken. Ik maakte er oranjebloesemtaart en after eight van. De rest staat nog te wachten op een bestemming.

Pistachenoten 1

Boekweitmeel

Boekweit is een glutenvrij meel, zonder een sterke smaak. Van origine worden poffertjes van boekweitmeel gemaakt. Ik bakte er de oranjebloesemtaart mee en ik denk dat het yoghurtbrood binnenkort ook weer op het menu staat.

Sodabrood 2

Kikkererwten

Op andere blogs zie ik geregeld kikkererwten voorbij komen. Als meel, maar ook gebakken of geroosterd. Ze schijnen ook erg lekker te zijn in een gekruid jasje, in plaats van borrelnootjes. Mijn eerste experiment was lekker, maar niet knapperig, dus ik probeer nog even door. Wordt vast vervolgd!

Bruine amandelen

De amandelen gebruik ik vooral al tussendoortje, bij een appel bijvoorbeeld. Het zorgt dat ik langer een verzadigd gevoel heb. Ik ben ook heel benieuwd of ik amandelmelk kan maken met bruine amandelen!

Gepofte rijst

Dit is typisch een impulsaankoop. Als kind was ik gek op gepofte rijst in zo’n gekleurd jasje van suiker. Lijkt me lekker om er een onbewerkte variant van te maken. Of hebben jullie nog recepten met gepofte rijst? Ben benieuwd!

Leuk?

Tot zover mijn verslagje over deze heerlijke online bestelling. Vinden jullie dit soort blogs leuk? Vragen over bepaalde keuzes of suggesties voor iets anders zijn zeer welkom!