Aanstaande maandag gaat #30voeljefit weer van start! Mijn geweldige collega-bloggers (Puur Suzanne, Mind Your Feed en sannevanpaassen.nl) hebben al uitgebreid verteld wat je kunt verwachten. Dit lees je onder andere hier.

FAQ | 30 dagen voel je fit | eethetbeter.nl

Ik merk dat mogelijk geïnteresseerden met vragen blijven zitten, dus ik zal proberen deze hieronder te beantwoorden.

Wat houdt dat “meedoen” eigenlijk in?

Je volgt onze blogs en bepaalt voor jezelf of je je laat uitdagen door een themaweek of dat je het voorbij laat gaan. In de themaweken zullen we uitleggen waarom wij die keuzes maken en zullen we bovendien recepten posten die binnen het thema passen. Via social media zullen we je op diverse manieren aanmoedigen, bovendien kan je daar enkele acties verwachten.

Een voorbeeld van vorige keer: we hebben uitgelegd wat (tarwe) brood voor je lichaam doet en verteld waar tarwe allemaal voor wordt gebruikt. Vervolgens hebben we recepten geplaatst voor ontbijt en lunch zonder brood.

Wat kan ik verwachten van deze challenge?

We zijn erop uit om je bewust te maken van wat voeding voor je doet. Dat doen we door themaweken, die zowel op onze blogs als op social media zichtbaar zullen zijn. Aan het einde van de challenge weet je meer over voeding en ben je in staat om “betere” keuzes te maken.

Ik zit niet op Facebook (Twitter en of Instagram), hoe meld ik me dan toch aan?

Alle vier de blogs hebben een nieuwsbrief. Meld je hiervoor aan op de websites en je blijft op de hoogte van de actualiteiten.

Ik heb vorige keer al meegedaan, heeft het wel nut om nogmaals mee te doen?

Absoluut. Er is een klein gedeelte herhaling, maar verder gaan we in op nieuwe onderwerpen.

Ik heb vorige keer al meegedaan, moet ik me nu nogmaals aanmelden?

Als je onze blogs en of deze Facebook-groep al volgt, hoef je niks meer te doen. De informatie komt vanzelf op je scherm via e-mail, Facebook, Twitter of Instagram.

Ik woon bij mijn ouders en moet eten wat de pot schaft. Heeft het dan wel nut om mee te doen?

Natuurlijk! Van bewustwording is nog nooit iemand dommer geworden. Je kunt de informatie gebruiken om een gesprek met je ouders aan te gaan of voor de dagen of tijd dat je wel zelf verantwoordelijk bent voor wat er op tafel verschijnt.

Ik heb weinig geld of tijd de komende maand. Kan ik dan wel meedoen?

Kies zelf wat er in je portemonnee of agenda past. Gezond eten hoeft niet duur of tijdrovend te zijn! Vers eten uit het seizoen is bijvoorbeeld goedkoper en minder milieubelastend.

Wanneer krijgen we de boodschappenlijst voor het weekmenu? Ik wil vandaag boodschappen doen.

Wij zijn er niet op uit om jullie voor te kauwen wat jullie moeten gaan eten. Een ieder heeft andere voorkeuren en behoeftes. Wij kiezen voor bewustwording en handvatten. Het weekmenu (hier downloaden) is een hulpmiddel om een planning te maken voor de hele week, zodat je minder snel geneigd bent een snelle hap te grijpen en in de supermarkt minder snel impulsaankopen doet.

Moet ik perse op andere plaatsen boodschappen doen?

Er “moet” helemaal niks. Onderzoek wat bij jou past en baseer daar je keuzes op. Er zullen echter recepten voorbij komen met ingrediënten die niet in iedere supermarkt verkrijgbaar zijn.

Ik kan echt niet zonder koffie (melk, kaas, chocolade, brood, frites) hoor!

Het gaat binnen deze uitdaging niet om alles uit je leven te strepen waar je van houdt, het gaat om bewustwording. De organisatoren drinken allemaal koffie en eten af en toe iets dat niet binnen ons voedingspatroon past. Dan genieten we extra. Als jij écht niet zonder iets kan, is de tijd wellicht nog niet rijp om het te schrappen. Gebruik het en voel je er niet schuldig over.

Welke thema’s vallen er in de uitdaging?

  • Suikervrij: Informatie, tips en recepten voor een suikervrij leven
  • Puur eten: Koken zonder pakjes en zakjes
  • Bewust vlees eten: Minder vlees met leuke vegetarische gerechten en tips
  • Kinderen en gezond eten: Hoe zorg je ervoor dat je kinderen gezond eten

Welke acties kan ik verwachten?

Dat houden we nog even geheim. De eerste actie staat overigens al online! Heb je een bedrijf en heb je interesse in een samenwerking? Neem dan contact op met een van de bloggers.

Ik zou graag een persoonlijk voedingsadvies willen. Kunnen jullie me dat geven?

Dat kunnen we zeker! Plan hiervoor een consult met Sanne of Reny. Binnen de challenge gaat het te ver om persoonlijk advies te geven.

Waarop is jullie wijsheid gebaseerd?

Onze visie is gebaseerd op de orthomoleculaire voedingsleer (natuurvoeding). Reny is healthcoach, Sanne detoxcoach en Suzanne en ondergetekende volgen de opleiding tot natuurvoedingsadviseur. We hebben zelf mogen ervaren wat leefstijl voor lichaam en geest doet.

Wat doen jullie met de foto’s die ik plaats met #30voeljefit?

We bekijken jullie foto’s met veel plezier. In sommige gevallen zullen we ze delen of gebruiken in een fotocollage om ook anderen te inspireren.

Noem eens 11 redenen om niet mee te doen.

Sanne weet precies waarom je niet mee zou moeten doen. Lees het hier!

 

Hopelijk zijn zo al jullie vragen beantwoord! Ben ik nog iets vergeten? Plaats het in de reacties 🙂