Het wordt weer eens tijd voor een persoonlijk blogje. Eentje over mijzelf. Over mijn enorme behoefte aan koolhydraten en gebrek aan discipline…

Persoonlijk naambordje Annemieke | eethetbeter.nlNormaliter streef ik naar een voedingsstijl met zo min mogelijk snelle koolhydraten, weinig zuivel en een beperkte hoeveelheid tarwe, fructose en nachtschade. Bovendien vermijd ik, waar mogelijk, vervelende E-nummers. Dat normaliter schrijf ik natuurlijk niet voor niks. De afgelopen maand kost het me gewoon veel meer moeite om verleidingen te weerstaan en dat merk ik aan mijn lijf 🙁

Ik hou ervan om recepten te bedenken of aan te passen en urenlang in de keuken te staan. Ik hou ervan om op zondag mijn lunch voor de rest van de week voor te bereiden en koekjes te bakken, zodat de gezonde keuzes voor het grijpen liggen. Ik hou ervan om altijd iets lekkers in de buurt te hebben, zonder het gevoel dat ik zondig.

Helaas moet ik toegeven dat ik faal de laatste tijd. Kruidnoten, chocoladeletters, toastjes en brood schreeuwen om aandacht. Ik weet precies hoe ik het wil hebben voor mezelf, maar ik heb gewoon de fut niet om lang de keuken in te gaan. Laten we vooral niet vergeten dat ik inmiddels 7 en halve maand zwanger ben en als gevolg van bekkenpijn ook niet meer zo mobiel, maar toch…

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben op zoek naar een schop onder mijn kont! Aangezien ik besef dat er weinig vrijwilligers zullen zijn die een hoogzwangere dame willen schoppen, zal ik het zelf moeten doen 😉 Gelukkig komt de volgende “30 dagen voel je fit” challenge precies op tijd!

In januari 2015 zullen we als Puur Suzanne, sannevanpaassen.nl, Mind Your Feed en Eet het beter onze krachten bundelen om jullie een maand lang te inspireren tot een gezonde leefstijl. Dit doen we door middel van themaweken waarin we jullie voorzien van zowel recepten als de theoretische onderbouwing passend bij het onderwerp. Er zullen ook winacties en aanbiedingen voorbij komen. De feedback die we vorige keer (september 2014) hebben gekregen, hebben we gebruikt om er een nog beter geheel van te maken!

We zullen de informatie terug laten komen op onze individuele blogs, op social media en vooral in de besloten Facebook-groep. Hier zal ook ruimte zijn voor informatieve en inspirerende gesprekken over een gezonde leefstijl. Je kunt jouw steentje bijdragen door passende foto’s te posten op Instagram en Twitter met hashtag #30voeljefit. Neem contact op met een van de eerdergenoemde organisatoren als je als bedrijf een bijdrage wilt leveren aan deze leuke challenge.

 

Ik hoop nu twee dingen: a) dat de challenge mij een schop onder mijn kont geeft om mijn gezonde leefstijl weer op te pakken en b) dat #30voeljefit ook voor jou precies op tijd komt!

Vinden jullie het ook zo lastig om gedisciplineerd en consequent te zijn in de decembermaand? Of ligt het toch aan mijn zwangerschap? Ben heel benieuwd naar jullie reacties!

 

Volg jij Eet het beter al op BloglovinFacebookInstagram en Twitter?