Onlangs werd mij gevraagd om eens nader te kijken naar een nieuw kookboek. Een boek gericht op gezonde ontbijtrecepten. Nieuwsgierig als ik ben, zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Over natuurlijk gesproken: de titel van het boek is “Natuurlijk ontbijten!”.

Natuurlijk ontbijten! Collage | eethetbeter.nl

Het kookboek is het eerste boek van de dame achter Mind Your Feed: Reny Wildenberg. Ze heeft de recepten zelf bedacht, gemaakt, gefotografeerd en beschreven. En, om alvast een tipje van de sluier op te lichten, dat doet ze zeker niet onverdienstelijk.

Er zijn meer dan 30 verschillende ontbijten gebundeld, die bestaan uit een juiste verhouding koolhydraten, vetten en eiwitten. Niet zomaar iets in een pannetje dus, maar een uitgebalanceerde maaltijd, die met een beetje geluk voedt tot aan de lunch. Ik zeg trouwens “pannetje”, maar niet ieder gerecht hoeft verwarmd te worden.

Er staan makkelijke ontbijtjes in “Natuurlijk ontbijten!”, maar ook iets tijdrovendere. Zoals de croissants. Niet alle gerechten dienen uitsluitend als ontbijt: ik zou er gerust voor kiezen om ze als tussendoortje (eierkoek) of dessert (rijstpap) te nemen.

Ontbijttaart met appel en kaneel | eethetbeter.nl

Mijn favoriete ontbijt uit dit boek is zonder twijfel te ontbijttaart. Omdat iedere dag een feestje is als je met taart begint. Daar denken mijn kinderen ongetwijfeld net zo over!

Niet geheel onbelangrijk: het boek is voorzien van prachtige kleurenfoto’s. Er is een papieren en een digitaal (PDF) exemplaar verkrijgbaar voor een relatief klein bedrag. De recepten bevatten geen poespas of ingewikkelde ingrediënten en zijn vrij van tarwe, zuivel en geraffineerde suikers. Om toch een minpunt te noemen: er wordt geen achtergrondinformatie gegeven in het kookboek. Er staan alleen recepten in. Meer hebben we ook eigenlijk niet nodig.

 

Het e-book van “Natuurlijk ontbijten!” is voor 9,50 verkrijgbaar op de website van Mind Your Feed >> http://www.mindyourfeed.nl/books/natuurlijk-ontbijten-ebook/.

Cover natuurlijk ontbijten | eethetbeter.nl