Eten uit de natuur is actueel: het is lekker, gezond en ook nog gratis. Het boek is “Wildplukken: eetbare planten” is op de markt gebracht. Een prachtige ontdekkingstocht voor als je er op uit gaat met de fiets of tijdens een wandeling om eetbare planten te vinden die je kan eten.Boek Wildplukken | eethetbeter.nl

Het is een ideaal om het boek als voorbereiding te gebruiken zodat je ziet wat er allemaal groeit en bloeit. Het doet mij ook denken aan mijn oma, waar ik voor het eerst brandnetelsoep at, heel wat jaartjes geleden. En… het was nog lekker ook! Je kan met je eigen oogst zoveel mooie gekleurde salades, hoofdgerechten en andere smaakvolle gerechten maken. Dit is nog een leuke uitdaging! Dit boek is daarbij een handige leidraad.

Wildplukken beschrijft meer dan 50 wilde eetbare planten, hoe je ze kunt vinden en nog meer, zoals:

  • Toepassing en onderhoud in eigen tuin;
  • Oogstkalender;
  • Ruim 80 makkelijke recepten;
  • ‘Lekker voor je lijf’-recepten;
  • Activiteiten die leuk zijn om samen met kinderen te doen, ga op ontdekkingstocht met de kinderen. Ga een natuurmenu met ze samenstellen, ieder zijn eigen gerecht.

Recept: muntdipsaus

Een van de heerlijke recepten uit het boek is muntdipsaus, waarvoor je het volgende nodig hebt:

  • 1 bosje munt
  • 1 knoflookteentje
  • 1/4 komkommer
  • 250 gram kwark/platte kaas
  • scheutje citroensap
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pluk een mooi bosje munt.
  2. Was de munt, slinger die droog en snijd in reepjes. Doe de kwark/platte kaas in een kom, voeg de munt en uigeperste knoflook toe. Snijd de komkommer in kleine blokjes en roer die door de dip.
  3. Doe er een scheutje citroensap bij en peper en zout naar smaak.

Lekker dippen met Turksbrood of vers gebakken brood. Deze muntdipsaus smaakt ook heerlijk bij gepofte aardappel. Natuurlijk kan je met Munt veel meer, zoals thee trekken met Citroenmelisse.


Dus stap op de fiets of ga wandelen en vul je tas met al het lekkers uit de natuur. Surf wel eerst naar Bol.com om het boek te bestellen 😉