De taartenmaand op Eethetbeter heeft plaatsgemaakt voor het thema “Lunch”. Toch wil ik graag nog een review met jullie delen en weet je wat? Ik mag ook iets weggeven! Lees verder voor mijn boekrecensie van “Het 101 taartenboek” van Monique van der Vloed.

Boekrecencie het 101 taartenboek | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Monique Meukvrij

Monique van der Vloed kreeg al snel de bijnaam “Meukvrij” omdat ze deze term “meuk” regelmatig gebruikt bij het bereiden van haar recepten. 100% meukvrij staat bij Monique voor het volgende:

  • Geen gluten
  • Geen koemelk en lactose
  • Geen suiker
  • Geen (olijf)oliën
  • Geen kunstmatige en synthetische e-nummers
  • Geen industrieel zout
  • Zoveel mogelijk puur
  • Vegetarisch en zoveel mogelijk veganistisch
  • Geen gebruik van frituur

De recepten uit “Het 101 taartenboek” zijn dus ook vrij van bovenstaande. Blijft er dan nog wat over? Jazeker, genoeg! Als zoetmiddel gebruikt Monique zuivere stevia, groene stevia en erythirol suiker (Sukrin). Ook natuurlijke suikers zoals dadels vallen buiten de boot.

Bananentaart met een laagje chocolade | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Taartenboek

Dit kookboek bevat 239 pagina’s met 101 recepten. De inleiding bevat wat basisinformatie voor het bakken van een meukvrije taart. Er zit een inhoudsopgave in en een begrippenlijst. Praktisch alle recepten zijn voorzien van een foto. Het boek is een hardcover en bevat een turquoise lintje als bladwijzer.

Boekrecensie van het 101 taartenboek van Monique van der Vloed

De recepten in dit kookboek getuigen absoluut van originaliteit. Er worden ingrediënten gecombineerd, waar ik niet op zou komen, om tot een verbluffend resultaat te komen. Ik vind het leuk dat ieder recept een oneliner bevat met een korte omschrijving. Fijn dat er een bladwijzer in zit. Dat hadden er trouwens ook best drie mogen zijn van mij, haha! De kinderen kozen de banaan-chocoladetaart uit als favoriet. Mijn eigen voorkeur gaat uit naar de stroopwafel-appeltaart.

Als minpunt kan ik aangeven dat ik de afbeeldingen wat grauw en grijs vind. Bovendien, maar dat zegt meer over mij dan over dit boek, vind ik het jammer dat je voor de ingrediënten niet bij de normale supermarkt terecht kunt.

Review het 101 taartenboek - monique van der vloed| eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Tovertaart

Het recept dat ik uitkoos om met jullie te delen heet “Bananentulband”, maar het had wat mij betreft ook “Tovertulband” mogen heten. Want wat is het onwaarschijnlijk dat je met slechts 4 verschillende ingrediënten een taart in elkaar kan toveren! Het resultaat smaakt naar banaan (duh) en is nog stevig ook. Hij valt hier in huis goed in de smaak, zeker bij de kinderen.

Winactie

Voordat ik het recept voor tovertaart met jullie deel, wil ik jullie blij maken met een leuke winactie! Jullie maken namelijk kans op 1 exemplaar van “Het 101 taartenboek” van Monique van der Vloed. Meedoen is simpel: laat hieronder in een reactie weten waarom jij dit boek wilt winnen. That’s all 🙂 Deelnemen kan tot en met 7 maart 2016.

*** update 8 maart 2016 ***

De winactie is afgelopen, het boek is gewonnen door Marloes Hindriks. Van harte gefeliciteerd en veel plezier met het gewonnen boek en het gezonde bakken met de kinderen waarvan je de gastouder bent!

Boekrecencie het 101 taartenboek | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Recept voor Bananentulband a.k.a. Tovertaart

Bereidingstijd is 15 minuten en 45 minuten oventijd.

Ingrediënten

  • 8 bananen
  • 1,5 eetlepel wijnsteenbakpoeder (wat is dit?)
  • 85 gram kokosmeel (wat is dit?)
  • 3 eetlepels cacao (wat is dit?)
  • Vet om de bakvorm in te vetten

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 graden
  2. Pureer 6 bananen en meng ze met kokosmeel en bakpoeder
  3. Vet een bakvorm erg goed in. Doe het bananenmengsel in de vorm
  4. Pureer nog eens 2 bananen, voeg de cacao toe
  5. Giet de chocoladelaag bovenop in de bakvorm
  6. Bak de bananentulband af in de oven. Volgens het originele recept duurt dit 35 minuten, bij mij ging er zeker 50 minuten overheen voordat er een prikker schoon uitkwam
  7. Laat de taart even afkoelen buiten de oven, voordat je hem op een bord stort
  8. Eet smakelijk!

Je kunt “Het 101 taartenboek” voor €24,95 kopen bij Bol.com.

Laat je me voor 8 maart 2016 in een reactie weten waarom jij het 101 taartenboek graag zou willen winnen?

Boekpreview TaartenBoek Monique van der Vloed | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly
Recept tovertaart met banaan | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Deze review, recept en winactie is mogelijk gemaakt door Monique van der Vloed.

Annemieke Statz

Foodblogger bij Eet het beter
Enthousiaste dertiger, samenwonend in Ede en moeder van drie jongens (2008, 2010 en 2015). Voedingsadviseur. Altijd bezig met (gezond) eten, beweging en ontspanning. Wil iedere dag een beetje beter worden ❤

Laatste berichten door Annemieke Statz (bekijk alles)


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest