Ben jij ook zo gek op brood? En ongeduldig bovendien? Probeer dan dit recept voor snelle speltbroodjes eens uit!

Recept voor snelle speltbroodjes | eethetbeter.nl

Zelf brood bakken maar dan sneller

Onlangs biechtte ik op dat ik gek ben op brood. Ik bakte een groot speltbrood, dat erg lekker was. Helaas kostte het maken ervan flink wat tijd. Dat is niet erg, maar als je plotseling zin hebt in een broodje is het niet handig. Daarom probeerde ik ook een recept van Feelgoodbyfood.nl uit. Deze kleine speltbroodjes bevatten geen gist en hoeven dus ook niet te rijzen. Ze worden gemaakt met bakpoeder. Ik moet eerlijk zeggen dat je het verschil wel proeft. Maar… als er zoiets zou bestaan als tijd-kwaliteit-verhouding, zouden deze broodjes echter nog steeds goed scoren. Vandaar dat ik het recept van Chantal graag op Eethetbeter plaats!

Recept snelle speltbroodjes

Voor 4 kleine speltbroodjes.

Ingrediënten

  • 250 gram speltmeel (wat is dit?)
  • 10 gram wijnsteenzuur bakpoeder (wat is dit?)
  • 125 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • Scheutje olie

Benodigdheden

  • Oven, bakplaat, bakpapier
  • Mixer

Bereiding

  1. Doe het meel, zout en bakpoeder in een kom en roer het door elkaar
  2. Giet het water en de olie erbij terwijl je nog minimaal 5 minuten blijft kneden
  3. Verdeel het deeg in vieren en maak hier bolletjes van
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bolletjes op
  5. Warm de oven voor op 200 graden. Snijd de broodjes aan de bovenkant in
  6. Bak de speltbroodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin
  7. Eet smakelijk!

Als jullie de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, wat eten jullie dan het liefste voor brood? Zuurdesem, brood op basis van gist of gemaakt met bakpoeder. Ik ben benieuwd!