Het thema van deze maand is koolhydraatarme recepten. Ik bedacht me dat ik nog een superlekker en makkelijk koolhydraatarm recept voor courgette spaghetti met tomatensaus en kipgehakt had wat ik graag wilde delen op Eet het beter.

Recept voor courgette spaghetti met tomatensaus en kipgehakt | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly

Een gezonde en lekkere maaltijd hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst deze courgette spaghetti met tomatensaus en kipgehakt. Het gerecht wordt vaak courgetti genoemd omdat je courgetteslierten eet alsof het spaghetti is. Je vervangt de pasta door slierten courgette. Er zijn veel heerlijke variaties mee te verzinnen.

Recept voor courgette spaghetti met tomatensaus en kipgehakt

Koolhydraatarm recept voor een diner voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 200 gram kipgehakt
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 hand vol champignons
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 courgettes
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie of kokosolie om in te bakken
  • 1 eetlepel olijfolie om mee te koken met de courgette slierten.

Benodigdheden

  • julienne snijder (zodat je mooie slierten van de courgette kan maken)

Bereiding

  1. Snijd het uiteinde van de courgette af. Snijd met een julienne snijder de courgette met schil in lange slierten. Stop als je de zaadlijsten tegen komt, dit is veel te nat om spaghetti van te maken.
  2. Verwarm wat olie in een koekenpan, doe de rode ui in de pan en bak deze aan, bestrooi het gehakt met peper, rul het op middelhoog vuur tot het fijn is geworden. Snijd champignons in kleine stukjes.
  3. Voeg de champignons toe en bak deze nog zo’n 4 minuten mee met het gehakt.
  4. Zet alvast een pan water op voor de courgetti.
  5. Voeg de tomatenblokjes samen met de Italiaanse kruiden en de balsamico azijn bij het kipgehakt. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot het iets gaat pruttelen. Zet het vuur dan laag en laat het nog een paar minuten door verwarmen.
  6. Doe een eetlepel olijfolie en een snuf zout in het kokend water en voeg de slierten courgette toe. Doe dit voor maximaal 1 minuut. Laat de courgette slierten uitlekken in een vergiet.
  7. Verdeel de courgette slierten over de borden. Schep de saus erover en genieten maar!

Heb jij weleens je pasta vervangen door courgette slierten?


Dit heerlijke en eenvoudige recept is geschreven door Suzanne. Je kent haar vast omdat er wel eens recepten van Puur Suzanne voorbij komen op mijn website en social media. Puur Suzanne is het persoonlijke food- en lifestyle blog van Suzanne. Je vindt er inspiratie om gezond(er) te eten en beter voor jezelf te zorgen. Mooi toch? Je vindt dit platform onder andere op Instagram en Facebook.

Courgetti bolognese | eethetbeter.nl
  • Pinterest
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Print Friendly


Iedere vrijdagochtend de lekkerste gezonde recepten en leukste tips voor het hele gezin in jouw mailbox? En bovendien een GRATIS ebook ontvangen met gezonde traktaties? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Pin It on Pinterest