Zoals je weet ben ik de laatste tijd best druk geweest met het maken van een traktatieboekje. Nadat ik het hele pakket naar de grafisch ontwerper had gestuurd, bezochten mijn oudste twee zonen “Despicable Me 3” in de bioscoop. Het begon al snel te kriebelen om hiermee aan de slag te gaan… Vandaag dus special voor jullie een DIY: Minion traktatie van banaan!

Minion traktatie banaan | eethetbeter.nl

Traktatiebeleid

Op het kinderdagverblijf waar mijn jongste zoon Fedde naartoe gaat, geldt een verantwoord traktatiebeleid. De voorkeur gaat uit naar een traktatie van fruit en anders zijn rozijnen of een Danoontje een goed alternatief. Zo kwam het dat Fedde op zijn eerste verjaardag op Minion-bananen trakteerde. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder, maar deze traktatie blijft leuk!

DIY- Minion traktatie van banaan | eethetbeter.nl

“Broek uit!”

Zoon Fedde was dan ook de eerste die deze traktatie mocht proeven nadat hij op de foto geweest was. Vol trots stapte hij door het huis met zijn banaan met oogjes. En een broek aan. Al die onnodige kledingstukken maken het natuurlijk lastig om te eten, dus meneer riep keihard “broek uit!” tegen de vrucht. In de dagen die daarop volgden maakte hij er een gewoonte van om dit te zeggen als hij een banaan zag. Je begrijpt: hilarisch, maar tenenkrommend!

DIY

Terug naar de trakatatie. De afkorting “DIY” staat voor “do it yourself”. Dat is best een nadeel bij de meeste traktaties. Volgens mij zou het best een gat in de markt zijn om kant-en-klare gezonde en verse traktaties te verkopen, maar dat terzijde. Deze Minion-bananen zal je echt zelf in elkaar moeten knutselen. Overigens wordt dat niet ingewikkelder dan wat knip en plakwerk, maar toch…

Verschrikkelijke Ikke traktatie | eethetbeter.nl

DIY: Minion traktatie van banaan!

Gezonde traktatie van banaan. Bevat enkel natuurlijke suikers en geen allergenen: lactosevrij, glutenvrij, suikervrij etc. Benodigdheden per 2 traktaties.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Druk het printblad af;
  2. Knip alle onderdelen uit. Dit zijn in totaal 12 onderdelen;
  3. Rol en plak eerst de broek en de zwarte poten (van de bril) om de banaan;
  4. Plak vervolgens de schouderbanden van de tuinbroek vast aan de broek;
  5. Maak ten slotte de ogen en de mond vast;
  6. Veel traktatieplezier gewenst!

Nog meer gezonde traktaties bekijken? Je vindt ze hier op de website. Ik verkoop ook een boekje met 25 traktaties van fruit! Deze kost slechts €9,95, maar nieuwsbriefabonnees krijgen een korting van €2,00. Nog een mooie reden om je in te schrijven op de nieuwsbrief toch? Je kunt het traktatieboekje hier bestellen.

Mijn zoon heeft een tijdje “broek uit” geroepen als hij een banaan zag. Wat is het meest gênante dat jouw kind ooit heeft gezegd? Durf je het te delen? Vertel het me in de reacties!

Tip! Heb je geen printer bij de hand of kies je liever voor eenvoud? Je kunt ook een Minion-banaan knutselen zonder printblad zoals op de afbeelding hieronder (rechts).

Despicable me treats | eethetbeter.nl