Pas een half jaar geleden startte Suzanne Beekenkamp haar foodblog en nu heeft ze een druk bezochte pagina met daarop heerlijke recepten. Ik leerde Suzanne kennen via Instagram, waar ze prachtige foto’s van heerlijke hapjes post. Iets dat ze met veel succes doet, want ze heeft inmiddels ruim 2000 volgers!

Suzanne legt de focus op gezond, puur en lekker eten. Als dochter van een paprikateler zijn paprika’s een van haar favoriete ingrediënten: absoluut geen straf! In onderstaand recept zitten deze net weer niet verwerkt, maar dat mag de pret niet drukken. Deze sushi maak je thuis in een handomdraai en zeg nou zelf, ziet het er niet heerlijk uit?! Ik kan in ieder geval niet wachten om het een keer te maken. 

Ik wens jullie veel lees-, kook- en proefplezier met dit leuke gastblog van Puur Suzanne!

Liefs, Annemieke

Je kunt Puur Suzanne vinden op:

Sushi in a bowl 4

Gastblog van Suzanne van Puur Suzanne

Vorige week plaatste Annemieke op mijn blog een heerlijke vegan mocca mousse en vandaag hebben we de rollen omgedraaid. Ik mag een recept plaatsen op haar website.

Ik zal mezelf eerst voorstellen: Ik ben Suzanne, 27 jaar en ontzettend dol op koken en lekker eten. Ik kook zonder pakjes en zakjes. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk suiker, tarwe en e-nummers te vermijden. Ook probeer ik mijn zuivel inname te beperken. Ruim een jaar geleden ben ik hier mee begonnen. Ik voel me nu veel fitter, ben 7 kilo lichter, heb bijna nooit meer last van mijn spatische darm en mijn maandelijks terugkerende verkoudheid is ook verdwenen.

Ik vind het belangrijk dat eten mij voedt in plaats van vult omdat ik uit ervaring weet wat goede voeding met je lichaam doet. Ik kan me voorstellen dat dit heel saai klinkt.  Wees niet bang gezond eten is echt heel lekker.

Ruim een half jaar geleden ben ik begonnen met mijn blog: Puur Suzanne. Ik verzamel hier mijn favoriete recepten die makkelijk te maken zijn. Ik ben dol op koken maar als ik thuis kom uit het werk wil ik vooral snel een maaltijd op tafel kunnen zetten.

Het recept dat ik vandaag met jullie wil delen is sushi in bowl. Het perfecte gerecht als je zint hebt in sushi maar geen tijd of zin hebt om het zelf te maken.

Sushi in a bowl 2

Wat heb je nodig?

een pan, een koekenpan, een kom

 • 1 kopje zilvervliesrijst (ongeveer 75 gram)
 • halve avocado
 • 2 norivellen (zeewier)
 • 100 gram zalm. Ik heb deze keer gerookte zalm gebruikt maar het is nog veel lekkerder met rauwe zalm te koop bij een goede visboer.
 • 1/4 komkommer
 • halve theelepel gemberpoeder
 • sojasaus
 • 1 eetlepel sesamzaadjes

Hoe maak je het?

 1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
 2. Rooster de sesamzaadjes tot ze goudbruin worden in een koekenpan zonder olie. Dit hoeft niet perse maar dit zorgt wel voor meer smaak.
 3. Snijd ondertussen de avocado, de komkommer en de zalm in stukken en meng het door elkaar heen.
 4. Knip of scheur de norivellen in stukken.
 5. Als je rijst hebt afgegoten roer er een halve theelepel gemberpoeder en een eetlepel sojasaus doorheen. Laat de rijst goed afkoelen in een kom.
 6. Meng nu de snippers zeewier goed door je rijst heen. Nu kan de zalm met de groenten erop gelegd worden. Bestrooi met de sesamzaadjes. Erg lekker is om er nu nog wat sojasaus overheen te druppelen.

 Mmmmmm smullen maar!

Sushi in a bowl 4

Vind jij het ook leuk om een keer een recept voor “Eet het beter” te schrijven en of wil je dat ik een stuk voor jouw blog schrijf? Neem dan contact met me op! annemieke@eethetbeter.nl