Hoe een foto op Instagram tot een gezonde dino traktatie heeft geleid, zal ik hieronder uitleggen.

Gezonde dino traktatie | eethetbeter.nl

Instagram

Het is alweer een tijdje geleden dat vriendin Annemarie een tag plaatste op Instagram bij een foto van Mirjam Hart (@een.goed.verhaal). Ik was direct verkocht! De foto toonde een simpele traktatie van dinosaurus-eieren en fruit. Ideaal voor papa’s en mama’s die hun kinderen graag verantwoord laten uitdelen op feesten en partijen.

Gezonde traktatie voor op school stoer jonegns | eethetbeter.nl

Dino-mama

Tygo en Ravi zijn gek op dinosaurussen. We hebben veel speelgoed, kleding en zelfs accessoires in huis met afbeeldingen van deze prehistorische dieren. Er is zelfs een tijd geweest dat de heren iedere dag Ice Age: Dawn of the Dinosaurs wilden kijken. Dat de traktatie iets met dinosaurussen te maken zou hebben, was dus al snel duidelijk.

Verantwoord trakteren

Ik ben een voorstander van lekker snoepen en vooral genieten. Zeker kinderen hoeven van mij geen hele dagen wortels en sla te knagen. MAAR, ik vind het te zot voor woorden dat veel ouders geen alternatief voor gezonde voeding kunnen bedenken. Waar snoepen geen uitzondering is, maar een gewoonte. Als we met zijn allen proberen onze kinderen te laten zien hoe leuk en lekker groente en fruit is, leggen we een basis voor een betere gezondheid in de toekomst. Los van het feit dat wij ook graag goed verzorgd willen worden op onze oude dag, wil ik niets liever dan dat mijn kinderen gezond en gelukkig oud kunnen worden.

Daarom kies ik voor een gezonde traktatie en mijn kinderen staan daar gelukkig achter. Die smullen ook graag van druiven of tomaten. Ik hoop dat ze deze houding vast kunnen houden als ze ouder worden 😉

Gezonde dino traktatie

Zoals ik al schreef heb ik deze traktatie niet zelf bedacht, maar gekopieerd van Een goed verhaal. Mirjam heeft trouwens nog veel meer dinosaurus traktaties op haar blog staan en ook haar Instagramaccount is een aanrader om te volgen.

Gezonde traktatie jongen 8 jaar | eethetbeter.nl

Benodigdheden

 • Vershoudzakjes met sluitstrip (bijvoorbeeld van Action)
 • Druiven en of snoeptomaten
 • Printer, cartridges en papier
 • Nietmachine
 • Kleine dinosaurussen (bijvoorbeeld van Lobbes)
 • Free printables van Simplisticallyliving.com of gebruik de etiketten van Annemarie

Hoe te maken

 1. Knip de geprinte labels
 2. Was de druiven of de tomaten af en stop ze in een zakje
 3. Doe een dinosaurus in het zakje
 4. Sluit het zakje en niet het label vast
 5. Veel trakteerplezier!

Ken jij een gezonde traktatie die minstens even leuk is? Ik ben altijd op zoek naar inspiratie! Superleuk als je deze wilt delen op mijn blog.

Meer gezonde traktaties voor school en kinderdagverblijf vind je hier.

Pim dinosaurus traktatie | eethetbeter.nlSupertraktatie voor school | eethetbeter.nl

De traktaties (printables) en foto’s in dit blog zijn gemaakt door Annemarie Beers.