Print Friendly, PDF & Email

Een tijdje geleden kocht ik kokosmeel, maar ik wist niet goed wat ik ermee moest! Af en toe een schepje door mijn havermoutpap en verder deed ik er niets mee. Totdat ik tegen een recept voor glutenvrije chocolademuffins van Anders Gezond aan liep! Tijd voor een nieuw experiment…

Recept voor glutenvrije chocolademuffins | eethetbeter.nl

Zonder gluten en geraffineerde suikers

De chocolademuffins waren erg snel gemaakt. Ik maakte er 12 en ze waren erg lekker! Veel lichter dan gewone muffins, ik zou er bij wijze van spreken zo vijf op kunnen eten. Ik heb geen directe reden om glutenvrij te eten, maar vind het wel goed om af te wisselen. Zoals vanzelfsprekend (bij mij) zijn de muffins ook suikervrij. Ik kan ze jullie van harte aanbevelen!

Suikervrij en glutenvrij genieten | eethetbeter.nl

Recept voor glutenvrije chocolademuffins

Recept voor 12 stuks. De chocolademuffins kunnen zonder keukenmachine of mixer worden gemaakt en de totale bereidingstijd, inclusief baktijd, is nog geen half uur.

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Twee mengkommen
  • Muffinvorm en cupcake vormpjes
  • Oven

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 graden en zet een bakblik klaar met daarin de cakevormpjes
  2. Meng alle droge ingrediënten met elkaar
  3. Klop de eieren in een andere kom luchtig en voeg daar de gesmolten kokosolie aan toe
  4. Spatel de inhoud van beide kommen voorzichtig door elkaar
  5. Giet het beslag in de muffinvorm
  6. Bak de glutenvrije chocolademuffins in een kwartiertje gaar. Controleer even met een sateprikker
  7. Eet smakelijk!

Deze heerlijke zoete muffins kunnen het beste bewaard worden in de koelkast. Als ze het tenminste zo lang volhouden 😉 Maak ze ook eens met vers fruit erdoor, echt een aanrader! We maken (en eten!) ze graag.

Glutenvrij genieten van chocolade | eethetbeter.nl

De website van AndersGezond is helaas niet meer actief.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *