handcreme2Op het gebied van handcrème ben ik een enorme muts! Ik wil geen vettig laagje op mijn handen, geen doordringende geur en al zeker geen chemische smaak in mijn mond als ik mijn vingers aflik tijdens het koken. Tijd dus voor een eigen (eetbare!) variant. De crème ruikt heerlijk naar een combinatie van citrusvruchten en kokos. Mijn handen worden er heerlijk zacht van. Bovendien is het super simpel om te maken. Ik kan het jullie zeker aanraden!

Recept handcrème

Voldoende voor het vullen van 1 bescheiden potje crème.

handcreme5Ingrediënten

 • 25 gram kokosolie
 • 25 gram sheabutter
 • 4 druppels etherische of tea tree olie

Benodigdheden

 • Leeg potje
 • Pan met schaaltje en fornuis (au bain-marie)
 • (staaf)mixer

Bereiding

 1. Meng alle ingrediënten in een schaaltje, die je in een pan met heet water plaatst (au bain-marie)
 2. Zorg dat er een mooie, gelijkmatige substantie ontstaat. Wat ruikt de keuken lekker!
 3. Plaats het schaaltje naast de warmtebron en laat de crème weer hard worden
 4. Gebruik een (staaf)mixer om er een luchtige room van te maken
 5. Doe de handcrème in een potje
 6. Smeren maar 😉 Geniet ervan!

 

Je kunt de handcrème buiten de koelkast bewaren. Overigens kan je het ook gebruiken als dag- en nachtverzorging van je huid en als bodylotion.

handcreme3

 

handcreme

De ideale handcrème?

Eerlijk is eerlijk, deze heerlijk ruikende crème die mijn handen zijdezacht maakt, laat alsnog een vettige laag achter op mijn handen. Zeer geschikt om te smeren voordat ik ga slapen, maar als ik nog plannen heb niet zo handig. Wat dat betreft zoek ik verder naar een andere handcrème met een subtiele geur en minimale smaak 🙂

Smeren tegen eczeem

Overigens is de vette crème met kokosolie en sheabutter als basis, een favoriet voor de schrale wangen en eczeemplekken bij mijn kinderen. Ze vinden hem heerlijk ruiken en vinden het prachtig om te zien hoe de “harde” substantie smelt in hun handen, zodat ze daarna zelf mogen smeren.

De kokosolie trekt diep in de huid en gaat daardoor droogheid tegen. Daarnaast heeft het een schimmelwerende en ontstekingsremmende werking. Ideaal bij eczeem en andere huidaandoeningen dus.

Related Posts