Recept: oranje smoothie met wortel en sinaasappel

Print Friendly, PDF & Email

Deze keer een kort recept voor een heerlijk sapje! Dit mooie oranje drankje zit vol vitamine C, vitamine A en caroteen. De gember geeft een onverwachte draai aan de smoothie en bezit bijzonder gezonde eigenschappen. Voeg de gember toe naar smaak, ik vind persoonlijk 1 cm al meer dan genoeg, maar een diehard lust er vast meer van. Voor de bereiding van het sapje is zowel een citruspers als een sapcentrifuge of slowjuicer nodig.

Smoothie wortel-sinaasappel2

Recept: oranje smoothie met wortel en sinaasappel

Bereidingstijd is een minuut of tien. Het schoonmaken van het apparaat daarna kost bijna net zoveel tijd 😉 Dit recept geeft ongeveer 2 glazen sap.

Ingrediënten

 • 1 of 2 sinaasappels
 • 1 appel
 • 250 gram wortelen (lees hier meer over)
 • 1 cm verse gember

Benodigdheden

 • Citruspers
 • Sapcentrifuge of slowjuicer

Bereiding

 1. Pers de sinaasappel uit
 2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukken
 3. Was de wortelen en ontdoe ze van het loof / het kopje
 4. Schil de gember
 5. Maak sap van de gember, appel en de wortelen met behulp van de sapcentrifuge
 6. Meng dit sap met het sinaasappelsap
 7. Klaar! Geniet van dit supersapje en sterkte alvast met schoonmaken

Smoothie wortel-sinaasappel1

Sinaasappel

Smoothie wortel-sinaasappel3

Smoothie wortel-sinaasappel

Het bijzondere verhaal achter dit bijzondere drankje

Een jaar geleden werd slokdarmkanker bij mijn schoonvader geconstateerd. Hij kon al snel niet meer eten en raakte afhankelijk van zijn maagsonde. Gelukkig heb ik nog een tijd sapjes voor hem mogen maken, waarvan bovenstaande er eentje is. Ik hoop dat de vitamine C en de gember, maar vooral de liefde die ik erin stopte, mijn schoonvader goed heeft gedaan. Onze kanjer is twee maanden geleden helaas al overleden. Het volledige verhaal over de ziekte van mijn schoonvader vind je hier.

Gelukkig bezorgde de moeilijke tijd ook mooie dingen: ik ontdekte mijn passie voor gezonde voeding, ging suikervrij eten en startte met leren hoe voeding als medicijn gebruikt kan worden. “Eet het beter” werd een feit dankzij deze K-ziekte. Kortom, de kanker nam wat en het bracht wat ❤

De geneeskracht van gember

Related Posts