Print Friendly, PDF & Email

Ooit was Valentijnsdag bedoeld voor de geheime liefde, tegenwoordig verwennen we een ieder die we lief hebben met mooie cadeaus, chocolade, bloemen en kaarten. Helaas vergeten we hierbij vaak om onszelf in de watten te leggen. Ik tenminste wel šŸ˜‰ Daarom bij deze een verwennerij dieĀ helemaal alleen voor mij is: het recept voorĀ ik-hou-van-mij-chocolaatjes bevatĀ alleen maar ingrediĆ«nten waarmee je jezelf een beetje beter eet!

Recept ik-hou-van-mij-chocolaatjes | eethetbeter.nl

Recept ik-hou-van-mij-chocolaatjesĀ (zonder geraffineerde suikers)

De bereidingstijd is 5 a 10 minuten. Ik gebruik een ijsblokjesvorm van Ikea als mal voor de bonbons.

Ingrediƫnten

 • 4 eetlepels kokosolie
 • 1 hand rauwe noten
 • 1 hand gedroogd fruit
 • 1 eetlepel zaden (bijv. Chia of Hennep)
 • 1 flinke eetlepel rauwe cacao (wat is dit?)
 • eventueel wat kokosbloesemsuiker als je van zoet houdt (meer informatie)

Benodigdheden

 • Keukenmachine, staafmixer of hakmolen
 • Vorm om ijsblokjes in te maken

Bereiding

 1. Hak de noten en het gedroogde fruit in kleine stukjes (bijvoorbeeld met een keukenmachine)
 2. Smelt de kokosolie in een pannetje
 3. Vermeng de kokosolie met de noten, het fruit en de zaden
 4. Meng de cacao erdoor
 5. Controleer of er een stevige, maar bewegelijke massa ontstaat. Zo niet, voeg dankokosolie toe als de massa te droog is of noten/fruit als het te nat is.
 6. Gebruik een bakje voor ijsklontjes om de massa over te verdelen
 7. Plaats het 1 uur in de diepvries (daarna in de koelkast bewaren)
 8. Eet smakelijk!

Dit recept voor ik-hou-van-mij-chocolaatjes absoluut een van mijn succesrecepten. Makkelijk om te maken, erg lekker, goed te bewaren (in de koelkast) en ook nog eens leuk om te geven. Hopelijk smaakt het jullie ook goed!

Chocolade natuurlijk gezoet om zelf te maken | eethetbeter.nl

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *