Recept: zelf vanille diksap maken

Tegenwoordig eet ik regelmatig superfoods en ook de natuurvoedingswinkel wordt vaak bezocht. In veel gevallen is het lastig om de juiste, ongeraffineerde producten te vinden in de gewone supermarkt. Vooral zoete lekkernijen zonder suiker en de zoetmakers zelf zijn een zeldzaamheid op die plek. Gelukkig leer ik iedere dag een beetje bij en vind ik steeds meer gezonde vervangers van suiker in de gewone schappen. Denk daarbij aan bananen, rozijnen, vijgen of dadels.

Vanille-appeldiksap3

Vandaag wil ik jullie een recept laten zien voor een heerlijke, homemade zoetmaker die je kan gebruiken voor drankjes, in je dessert en natuurlijk ook in je baksels zoals appeltaart. Deze keer laat ik jullie zien hoe makkelijk je zelf vanille-appeldiksap maakt!

Diksap is te koop in de supermarkt bij de babyproducten. Het is gemaakt van gekookt, ingedikt fruit en daardoor ongeconcentreerd. Het bevat veel fructose (vruchtensuikers), waar het lichaam met mate raad mee weet (in tegenstelling tot witte suiker die direct in de bloedbaan wordt opgenomen).

Recept vanille-appeldiksap

De bereidingstijd is 5 minuten. Het recept geeft 200 ml diksap.

Ingrediënten

  • 200 ml appeldiksap
  • 1 vanillestokje

Benodigdheden

  • 1 lege, schone en afsluitbare fles

Bereiding

  1. Doe het diksap in de fles
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit
  3. Doe zowel het vanillestokje als het merg in de fles
  4. Wacht een week om de smaak tot zijn recht te laten komen

 

Het vanille-appeldiksap is ongeveer twee maanden houdbaar in de koelkast. Geniet ervan!

Vanille-appeldiksap1

Vanille-appeldiksap2

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *