Recept voor heerlijke wafels zonder toegevoegde suikers

Print Friendly, PDF & Email

Sinds kort volg ik op Instagram een aantal health- & sports freaks; mensen die continu bezig zijn om de beste keuzes te maken voor hun lichaam. Dit resulteert in talloze foto’s van gezonde hapjes, superfoods en zelfs gespierde lichamen. Als ik hun afbeeldingen bekijk voel ik me soms alsof ik van een compleet andere generatie ben en juist daardoor laat ik me graag inspireren door die levenswijze. Daarom vandaag dit recept voor warme wafels zonder toegevoegde suikers

Recept suikervrije wafel | eethetbeter.nl

Instagram-inspiratie

Deze Instagrammers (IG-ers) posten ook vaak recepten bij hun foto’s. Toen ik een foto van een wafel voorbij zag komen, kon ik het niet laten deze direct te gaan bakken. De gedachte aan een verse, warme wafel doet me al watertanden. Wie kan er zo’n heerlijke versnapering nou weerstaan? Ik in ieder geval niet!

Wafelijzer

Gelukkig zijn wij in het bezit van een Tefal Multisnack. Dit handige apparaat lijkt op een tosti-ijzer, maar heeft ook (vervangbare) bakplaten voor poffertjes, om te grillen en zelfs om wafels op de bakken. Ik ben er erg blij mee en het komt in dit geval goed van pas.

Eervolle vermelding

Helaas weet ik niet meer wie de eerste IG-er was die dit recept postte, anders zou ik die persoon wel een eervolle vermelding geven. Inmiddels zie ik bij tal van mensen foto’s voorbij komen van een rijk belegde warme wafel vol met kwark en vers fruit. Zo creatief ben ik niet altijd; in mijn geval zit er meestal alleen een beetje cappuccinostrooisel op.

Zelf warme wafels bakken | eethetbeter.nl

De basis van dit recept is trouwens –alweer– ei en banaan, met als toevoeging een paar eetlepels meel. Dit kan volkoren tarwe- of speltmeel zijn, maar ook allerlei andere soorten meel. Ik gebruikte al rijstmeel en ook gemalen boekweitvlokken voldoen prima.

Recept voor heerlijke wafels zonder toegevoegde suikers

Dit recept geeft voldoende beslag voor 2 wafels. De bereidingstijd is 10 á 15 minuten.

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 3 eetlepels meel
 • 2 eetlepels melk
 • 1 theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder

Benodigdheden

 • Wafelijzer
 • Eventueel staafmixer met hakmolen

Bereiding

 1. Prak de banaan fijn of gebruik hiervoor een hakmolen
 2. Meng alle ingrediënten door elkaar
 3. Bak de wafel in 5 tot 10 minuten gaar
 4. Voor een knapperige wafel laat je hem afkoelen op een rooster

Warme wafels1

Warme wafels2

Warme wafels3

Deze wafels zijn bij mij een succes voor de kinderen! Ze eten de knapperige wafels met wat poedersuiker, jam of gewoon kaal op. Dit recept voor warme wafels zonder toegevoegde suikers doet het ook goed als ontbijt met yoghurt en fruit!

Hoe ziet jouw ideale warme wafel eruit?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *