Print Friendly, PDF & Email

Dezer dagen komen er aardig wat informatieve blogs over rijsmiddelen voorbij. Want wat is nou de beste keuze in welke situatie? Welk rijsmiddel werkt het snelste en waar kan ik het kopen? Waar zitten de minste toevoegingen in? Vorige week schreef ik al een stuk over baksoda, deze keer zal ik ingaan op “wat is bakpoeder?”.

Wat is bakpoeder | eethetbeter.nl

Wat is bakpoeder?

Bakpoeder is een chemisch middel dat zorgt voor het rijzen van het product. In wezen is bakpoeder hetzelfde als baksoda, alleen dan met een gelijk deel zuur, zoals citroenzuur of wijnsteen toegevoegd. Hierdoor is het makkelijk in gebruik.

Kan ik zelf bakpoeder maken?

Je kunt heel makkelijk zelf bakpoeder maken door 15 gram natriumbicarbonaat met 18 gram wijnsteenzuur en 11 gram maizena te mengen.

Wat zit er in bakpoeder?

Ik heb bakpoeder van dr. Oetker in huis. De ingrediënten zijn rijsmiddelen (E450i en E500ii) en maiszetmeel.

Wat zit er in bakpoeder? | eethetbeter.nl

Kan ik zelfrijzend bakmeel maken?

Zelfrijzend bakmeel ontstaat door bakpoeder (16 gram) toe te voegen aan bloem (500 gram). Vanaf nu hoef je dus nooit meer een pak te kopen 😉

Waar koop ik bakpoeder?

Bakpoeder is onder andere te koop in de supermarkt.

Welke rijsmiddelen zijn er?

20140420 Rijsmiddelen

Bakpoeder en allergieën of dieetwensen

Helaas kan ik weinig allergie informatie vinden over bakpoeder. Puur naar de ingrediënten kijkend verwacht ik dat bakpoeder van dr. Oetker in een vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en lactosevrij dieet past. Ik hoor graag van een expert of ik gelijk heb 🙂

Lees hier over bijvoorbeeld gist en wijnsteenbak poeder in mijn andere artikelen over rijsmiddelen.

Related Posts