Print Friendly, PDF & Email

De afgelopen tijd hebben jullie de blog van Puur Suzanne geregeld voorbij zien komen op deze pagina. Via de nom nom nom tag leerde ik de vrouw achter dit mooie blog (nog beter) kennen. Suzanne heeft me getagd om de vragen ook te beantwoorden en te plaatsen op mijn blog. Dit doe ik natuurlijk graag!

De smaak van Italie | eethetbeter.nl

De nom nom nom tag is een vragenlijst over eten, die op Internet circuleert. Het doet me een beetje denken aan een “vriendenboekje” zoals ik dat ken van de basisschool 😉 Het doel van dergelijke vragenlijsten is –behalve dan dat het gewoon leuk is- dat je de persoon achter de blog iets beter leert kennen. Deze tag is in februari bedacht door team confetti en is reeds ingevuld door vele foodbloggers.

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom?)

De combinatie van hartig en zoet vind ik vaak niet lekker. Als ik iemand een krentenbol zie beleggen met kaas, hagelslag over de pindakaas zie strooien of zijn pitabroodje zie opleuken met een dikke laag jam, dan krijg ik last van koude rillingen.

Mijn bad habit is zonder twijfel gesmolten kaas! Het liefst doe ik overal een laagje kaas overheen – behalve over zoete dingen – om die vervolgens te laten smelten. Heerlijk!

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Koekjes en andere zoetigheden. Sinds de zwangerschap van Ravi (2010) ben ik een echte zoetekauw. Aangezien ik nu ruim een jaar suikervrij eet (vrij van geraffineerde suiker), heb ik een hele rij natuurlijke zoetmakers in de kast staan. Ik bak zo ongeveer iedere week een lading gezonde lekkernijen die in koelkast, diepvries of koektrommel verdwijnen om dagelijks zo nu en dan van te genieten. Mijn favorieten zijn notenkoekjes en fudge.

In welk restaurant zou het liefst elke dag eten?

Ik vind het heerlijk om zo af en toe uit eten te gaan, maar iedere dag? Nee, dankje. Zelfs tijdens een all inclusive vakantie van een week, kijk ik uit naar mijn eigen keuken en gerechten.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Mijn favoriete broodje is zonder twijfel een tosti met een laagje zigeunersaus, ham en extra kaas. Dit kreeg ik als kind vaak van mijn moeder als het oude brood op moest. Vanaf nu heet hij dus “Tosti di mamma”. Een ander broodje waarvoor je me wakker kan maken is een club sandwich. Heerlijk met mayonaise, sla, bacon en knapperig gebakken bacon!

Deel een handige kooktip

Je kunt een bloemkool heel snel fijn snijden door hem met de groene kant op een snijplank te leggen en hem met een groot mes te halveren. Deze helften snijd je ook doormidden. Vanuit zo’n kwart kool is het heel makkelijk om met een kleiner mes de stronk en het blad te verwijderen. Hoe “dieper” je de stronk in snijdt, hoe fijner de roosjes zullen worden. Binnen twee minuten heb jij je bloemkool in de pan!

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Er zijn nog tal van “traditionele” koekjes die ik graag vol pure, onbewerkte ingrediënten zou maken. Bastognes, stroopwafels, roze koeken en moccaladies bijvoorbeeld. Daarnaast zou ik graag eens experimenteren met een bakring om een gerecht mooi op te maken. Ik word er echt warm van als ik mooie creaties op Instagram voorbij zie komen!

Bucketlist: een bakring gebruiken | eethetbeter.nl

Ik zou graag eens een gerecht zo mooi presenteren met behulp van een bakring!

Zelf koken/ eten bestellen/ buiten de deur eten

Van alle drie een beetje, mag dat ook? 😉

Ben je ergens allergisch voor?

Enkele weken geleden hoorde ik dat ik slecht tegen tarwe en tomaten kan. Ook voor nikkel (een metaal dat wordt gebruikt in sieraden, maar ook voorkomt in voeding) ben ik gevoelig. Ik volg nu tijdelijk een nikkelarm dieet, zonder tarwe, tomaten, peulvruchten, noten en cacao. Zure zuivel eet ik al een hele tijd niet meer, omdat ik daar keelpijn van krijg.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Sinds een vakantie in Turkije ben ik verslingerd aan omelet met geraspte kaas, ham en vooral veel verse peterselie. Nu ik beter eet gaan er sowieso veel meer eieren doorheen dan voorheen.

De afgelopen maanden heb ik enorme hoeveelheden havermout, noten en (gedroogde) bonen gegeten. Heerlijk! Helaas moet ik die food obsessie nu even aan de kant zetten om zoveel mogelijk nikkel te vermijden.

Wat is je favoriete toetje?

Aangezien ik al een hele tijd geen yoghurt en kwark kan eten zonder daar last van te krijgen, is een bakje kwark met verse aardbeien het eerste waar ik aan denk. Verder hou ik erg van koffie met chocolade als dessert: een mousse, brownie of een bonbon met pure chocolade. Ik ben niet echt een ijseter, als ik in de hele zomer 10 ijsjes eet is het veel.

Een heerlijke kop espresso met zelfgemaakte fudge met noten.

Een heerlijke kop espresso met zelfgemaakte fudge met noten.

Ik geef de nom nom nom tag door aan…

Dankjewel Suzanne voor het uitnodigen! Ik tag hierbij de volgende dames om deel te nemen:

Annemieke Statz | eethetbeter.nl

Voel je vrij om de nom nom nom tag op je blog te plaatsen als je niet uitgenodigd bent!

Erg leuk om dit soort dingen met jullie te delen! Ik ben ook zo benieuwd naar jullie gewoontes! Laat je het me weten in een reactie?

 

 

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *